Actueel, Nieuws

De Toerzeilers vieren 40-jarig jubileum

13:31

Nederlandse Vereniging van toerzeilersNederlands grootste vereniging van toerzeilers, de NVvT, viert in 2012 haar 40-jarig bestaan. Op 12 en 13 mei wordt dit heuglijke feit uitbundig gevierd in Hoorn.Nederlandse Vereniging van toerzeilersNederlands grootste vereniging van toerzeilers, de NVvT, viert in 2012 haar 40-jarig bestaan. Op 12 en 13 mei wordt dit heuglijke feit uitbundig gevierd in Hoorn.

Jubileumfeest
Twee dagen lang zal de Binnenhaven van Hoorn rood zien van de clubvlaggetjes van de deelnemende schepen aan het jubileumfeest. Zaterdag meren er circa 120 NVvTschepen uit het hele land af. ‘s Middags kunnen de leden met een Aqua Roller over het water lopen of een lezing van Peter Paternotte bijwonen over zijn zeilreis, een rondje Atlantic met hindernissen.

Partyschip’s
Avonds treffen de Toerzeilers elkaar voor een besloten feestelijke bijeenkomst op het partyschip ‘Marlina’, waar na het buffet tot middernacht gedanst kan worden. Zondag wordt er een Engels ontbijt geserveerd, waarna de zeilers deel kunnen nemen aan diverse evenementen in Hoorn.

Cursussen en lezingen
Met 3100 leden is de NVvT de grootste zeilvereniging van Nederland. De NVvT heeft als primair doel de belangen van toerzeilers te behartigen in de meest brede zin van het woord. Zij doet dit onder meer door het organiseren van cursussen, het geven van lezingen, het deelnemen aan diverse overlegorganen, maar ook door het organiseren van zeiltochten, en bv het bezoeken van werven en zeilmakerijen. Om ditalles mogelijk te maken beschikken de Toerzeilers over ca. honderd zeer enthousiaste en ervaren kaderleden.

Kennisbank
Op de website kunnen leden met specifieke vragen terecht bij de NVvT-kennisbank: deskundige leden beantwoorden vragen op het speciale ledengedeelte. Vijf keer per jaar ontvangen leden het verenigingsmagazine Toerzeilen dat zich door zijn gevarieerde en gedegen inhoud in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een volwaardig magazine. In april ontvangen de leden het Boordboek
dat alle nautische informatie bevat en in geen enkele Toerzeilersboot ontbreekt.

Na 40 jaar is de NVvT nog steeds een bruisende vereniging die meer dan 100 evenementen per jaar organiseert voor alle toerzeilers, van plassenzeilers tot zeezeilers.

Bron: www.watersportverbond.nl. Zie ook het artikel in Zeilen 5.

Last modified: 19 april 2012
Sluiten