Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden, Wereldzeilen

De oceaan over in een open catamaran

13:19

(c) Andrea Falcon

In 1999 deed de Nederlandse Hans Bouscholte al een poging om het record te verbreken, en dat lukte! Samen met de Fransman Gerard Navarin zeilde Bouscholte in 15 dagen de oversteek van 2551 mijl van Dakar naar Guadeloupe. Het record is sindsdien drie keer verbroken en nu wagen twee Italianen, Tullio Picciolini en Giammarco Sardi, de oversteek.

Vertrek

Picciolini (L) en Sardi (c) Andrea Falcon

De Picciolini en Sardi vertrokken op 5 februari om 10:50 uur in de ochtend vanuit Dakar in Senegal.  Om het huidige record uit 2017 te verbreken moeten ze binnen 11 dagen, 1 uur, 9 minuten en 30 seconden in Guadeloupe aankomen. Dat record staat op naam van Vittorio Malingri en zijn zoon Nico. Zij voeren met een gemiddelde snelheid van 9,6 knopen over de plas. Op dit moment zijn ze bijna op een kwart. In de eerste 24 uur wisten ze al snelheden te klokken van dik 13 knopen.

(c) Andrea Falcon

20 voet

De catamaran van 20 voet is volledig in carbon gebouwd. Het is dezelfde boot als waar vader en zoon Malingri in 2017 het record mee verbraken. In plaats van in de trapeze hangen, wat gebruikelijk is bij open catamarans van dit formaat, zijn er bankjes geconstrueerd, zodat de heren niet continu hoeven te hangen, maar gewoon kunnen zitten. Wel zo lekker als je anderhalve week op het water zit!

Tracker

Klik HIER of op de afbeelding om naar de tracker te gaan.

Beeld: (c) Andrea Falcon

Tags: , Last modified: 8 februari 2019
Sluiten