Nieuws

Challenge Business onder curatele

Challenge Business, het bedrijf van zeilheld Sir Chay Blyth dat onder andere de Atlantic Rally for Cruisers en Global Challenge organiseerde, is deze week onder curatele gesteld. De jaarlijkse omzet fluctueerde te sterk, aldus een persverklaring. Inkomsten hingen te veel af van het wel of niet organiseren van een groot evenement in een bepaald boekjaar.

14:51

Challenge Business, het bedrijf van zeilheld Sir Chay Blyth dat onder andere de Atlantic Rally for Cruisers en Global Challenge organiseerde, is deze week onder curatele gesteld. De jaarlijkse omzet fluctueerde te sterk, aldus een persverklaring van een curator. Inkomsten hingen te veel af van het wel of niet organiseren van een groot evenement in een bepaald boekjaar.


“Voor een gezonde balans aan het eind van elk boekjaar was een titelsponsor nodig voor de Global Challenge”, laat een van de curatoren weten. “Tijdens het evenement van 2004/2005 werd die financiële partner niet gevonden. Er is hard gewerkt om wel een sponsor voor het evenement van 2008/2009 te vinden, maar zonder succes. Die race is dan ook uitgesteld. De kasstroom werd problematisch, aangezien er vanaf de herfst tot de lente nauwelijks inkomsten zijn.”


Vandaag deed de World Cruising Club, initiator van de ARC die in november start, een verklaring uitgaan. Daarin staat dat de zeiltocht van Las Palmas naar St. Lucia gewoon doorgang heeft. Het evenement is sinds januari van dit jaar financieel op eigen benen komen te staan en wordt georganiseerd door een aparte BV.

Last modified: 13 oktober 2006
Sluiten