Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

C-Yacht vraagt zeilers naar wensen

17:12

C-Yachts concept voorzijdeOp zoek naar het ideale zeiljacht vraagt C-Yacht de zeilgemeenschap om haar mening te geven. Het nieuwe model dat C-Yacht uiteindelijk op de markt wil brengen wordt in samenwerking met de zeilers, de werf en 0ntwerpbureau Dykstra Naval Architects ontworpen.

Mening

U kunt als zeiler uw mening geven over uw ideale zeiljacht via een online enquête. “Deze enquête vormt de eerste van drie vragenrondes”, zegt Lennart Noorlander, verantwoordelijk voor marketing en verkoop bij C-Yacht. “Na de derde ronde wordt een panel gevormd van zeilers die hebben gereageerd. Zij zullen dan om de tafel gaan zitten met C-Yacht en Dykstra om samen het nieuwe zeiljacht vorm te geven.”

C-Yacht introduceerde de eerste schets van het concept op Boot Düsseldorf dit voorjaar. Bij de ontwikkeling van het grootste model in de C-Yacht-lijn, de C-Yacht 12.50, werd eerder al succesvol samengewerkt een klantenpanel.

C-Yacht conceptEerst vraag, dan aanbod

“De meeste werven brengen een boot op de markt en dan hopen ze dat er vraag naar is”, zegt Noorlander. “Wij proberen het andersom te doen door de zeilers te vragen wat ze willen en door klantspecifiek te bouwen. We vroegen een tijd terug C-Yacht-eigenaren om hun feedback te geven. Dat heeft toen geleid tot de realisatie van de 12.50 en dat is goed bevallen. Dat doen we weer, maar nu reeds in de ontwerpfase en ditmaal betrekken we er nog meer zeilers bij.”

Vrijwel alle uitkomsten zijn mogelijk, zegt Noorlander. “Natuurlijk hebben ook wij ons te houden aan bepaalde kaders, maar in principe kan alles. Uiteraard hopen we ook potentiële klanten hiermee te bereiken, maar iedere mening is welkom. Het gaat erom dat we uiteindelijk een kwalitatief goed jacht kunnen leveren naar wens van de zeiler.”

Meedoen? U vindt de enquête hier. We houden u via de Zeilen.nl op de hoogte van het resultaat.

 

Foto Dykstra Naval Architects

Last modified: 4 juni 2014
Sluiten