Nieuws, Zeilen nieuws

Brons voor team Boskalis

11:31

Team Boskalis-duo Mitch en Jordi Booth hebben de derde plaats behaald bij het WK F18 catamaranzeilen in het Italiaanse Grosseto. De wereldtitel ging vrijdag 12 juli naar het Franse tweetal Billy Besson en Jeremie Lagarrigue, gevolgd door de Britten Styles en Mason.

‘Ondanks het lichte weer was het prima racen”, aldus Mitch Booth. ‘Alles was nog mogelijk, dus het was spannend. Er gebeurde veel, waarbij enkele favorieten sneuvelden. Sommigen waren niet blij met hun zwarte vlag en vertrokken.”

Jeugd

Jolbert van Dijk (Lelystad) Niels Kleijweg (Delft) vormen het jeugdduo van Team Boskalis. Ze kenden een moeizame start van het kampioenschap, maar vochten zich dapper terug van de 75ste naar de 25ste positie. In het jeugdklassement eindigde het tweetal op de derde plek.

Jorden Veenman (Rotterdam) en Frank de Waard (Barendrecht) deden lange tijd mee in de voorhoede, maar zakten uiteindelijk af naar de dertigste plaats.

Oskar Zeekant, vorig jaar goed voor zilver samen met kernploegzeiler Karel Begemann, eindigde in Italië opnieuw als beste Nederlander. Nu samen met Sanne van Hek, met wie hij het tweede gemengde duo werd.

Tags: , Last modified: 15 juli 2013
Sluiten