Actueel, Nieuws

Bouman pakt zilver op EK in Kroatië

15:49

Casper Bouman is tweede geworden op het Europees Kampioenschap Formula Windsurfing. Na vier dagen windstilte konden de surfers pas de vijfde en laatste dag het water op bij Viganj, Kroatië. Bouman wist in 2013 op dezelfde plek al wereldkampioen te worden. Na vijf wedstrijden is dit keer de zilveren plak zijn verdienste.

Tevreden met podiumplek

Casper Bouman op EK Formula Windsurfing, Kroatië “Ik ben wel tevreden. Doel was een podiumplek en dat is gelukt, ik heb zilver! In het begin was het wat hectisch. In de eerste race had ik geen goede start, en kreeg ik een aanvaring waardoor m’n board kapot ging. In de tweede race gebeurde dat bijna weer en dan moet je aldoor terugvechten na zo’n start. Je weet ook niet hoeveel races er worden gevaren en er is maar 1 dag. Dat kan alle kanten opgaan, dat is best raar. Gelukkig heb ik daarna de rust gevonden. Ik werd bij de start iets voorzichtiger en toen ging het goed.”

WK Santander 

Bouman geeft zichzelf geen dag rust en vliegt twee dagen later alweer door naar Santander. De ex-Olympisch windsurfer coacht een aantal windsurfers uit Nederland en daarbuiten. In Santander nemen zijn pupillen deel aan het WK RS:X windsurfen.

Triple 

Bouman wil wereldkampioen worden in de drie grootste mondiale Windsurfdisciplines, de triple. Twee van de drie wereldtitels heeft de Hagenaar al op zak. In de Olympische RS:X-klasse, die hij won in 2006 en in de Formula-klasse die hij vorig jaar op zijn naam schreef. Voor de Slalom-klasse heeft hij zichzelf 2 tot 3 jaar de tijd gegeven om dit doel te bereiken.

Belangrijkste verschil is of er gevaren wordt op een traditionele baan, met een kruisrak en een voor de windsrak of dat er alleen geslalomd wordt voor de wind. Kortom ‘course racing’ versus ‘slalom racing’. Het RS:X Windsurfen en Formula windsurfen vallen in de categorie ‘course racing’.

 

Foto: www.ivoblums.lv

Last modified: 9 september 2014
Sluiten