Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Boot Düsseldorf, aanloop naar het vaarseizoen

14:44

Een bezoek aan Boot Düsseldorf is voor veel zeilers een soort warming-up voor het nieuwe seizoen. Hartje winter, even over de grens, is de beurs de plek om nieuwe modellen te bekijken maar bovenal om inspiratie op te doen. Ruim 1650 exposanten uit meer dan zestig landen presenteren van 18 tot en met 26 januari hun primeurs, nieuwe watersportuitrustingen en nautische dienstverlening.

Aanbod

Boot Düsseldorf 2013De markt van toebehoren en accessoires op Boot 2014 profiteert duidelijk van de trend om te investeren in het waarde behoud van jachten. Zo’n 350 exposanten tonen alles wat nodig en mogelijk is om boten te renoveren of comfortabeler uit te rusten, van scheepselektronica tot motoren. Functionele kleding en jachthavenuitrusting maken dit aanbod compleet.

Elf van de in totaal zeventien beurshallen zijn gewijd aan boten en jachten die worden voortbewogen door zeilen, motoren of zelfs spierkracht. Zo’n 440 werven, handelaren en importeurs presenteren een uniek aanbod scheepstypes, variërend van kano’s en jolletjes tot luxe jachten en drijvende antiquiteiten. In Zeilen 1 van 2014 leest u meer over Boot Düsseldorf. Daarnaast hebben wij een greep uit het aanbod van interessante en nieuwe boten voor u uitgelicht.

Nederlanders over de grens

Nederland is dit jaar weer goed vertegenwoordigd op Boot Düsseldorf. Van de 650 buitenlandse exposanten zijn er 135 Nederlandse jachtbouwers, leveranciers van uitrusting en toebehoren en nautische dienstverleners. Onder de deelnemers zien we onder andere Saffier, Winner Yachts, Zaadnoordijk, De Vaart Yachting en Royal Huisman.

Extra informatie

Boot Düsseldorf is van zaterdag 18 januari t/m zondag 26 januari 2014 dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Boot Düsseldorf is natuurlijk met de auto, maar ook met de trein te bereiken. ICE International rijdt dagelijks zes tot zeven keer vanaf Amsterdam Centraal naar Düsseldorf. Aldaar brengt de tram u tot voor de deur van het beurscomplex. De gemiddelde reistijd met de trein bedraagt 2 uur en 13 minuten.

Alle toegangskaarten voor Boot 2014 geven recht op gratis vervoer met de transportmiddelen van de regionale vervoerder VRR in prijsklasse D, regio Zuid, Deutsche Bahn 2e klas, treinen zonder toeslag. Bij het gebruik van toegangskaarten als vervoersbewijs is een legitimatiebewijs met pasfoto verplicht. Kaarten zijn te bestellen via www.boot.de, maar ook aan de deur verkrijgbaar.

 

Last modified: 15 januari 2014
Sluiten