Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Bekkering en Duetz kans op podiumplaats

10:15

Annemiek Bekkering en Annette Duetz uit de Delta Lloyd Kernploeg staan op het WK onder 23 in de 49er FX klasse in Aarhus Denemarken op een vierde plaats. De dames maken grote kans op een podiumplaats. Met vandaag nog een aantal fleetraces op het programma in de ochtend. Gevolgd door de afsluitende medalraces, met de beste tien van de ranglijst, in de middag.

Veel Nederlanders

Bekkering en DuetzIn totaal zeilen 27 FX teams mee in de strijd voor de titel junior World Champion (under 24). Daarvan zijn zeven mixed- en of mannenteams. Deze teams maken geen kans op de eindoverwinning en kunnen zich niet kwalificeren voor de medalrace in de FX omdat de wereldtitel van origine voor dames is. Nederland gebruikt de FX om de jongemannen van de Talentploeg op te leiden voor de 49er. Een aantal andere landen volgt ondertussen ook deze route.

In de FX doen drie Nederlandse teams mee. Delta Lloyd Kernploeg team Annemiek Bekering en Annette Duetz. Talentploeg zeilers Lars van Stekelenborg en Floris van de Werken staan zelfs op een derde plaats, maar maken als mannenteam geen kans op de eindoverwinning. Dan is er ook nog het gemengde team van Jolbert van Dijk en Josca Hummel die staan achtste op het moment. De Kern- en talentploeg teams staan in Aarhus onder begeleiding 49er talentploeg coach Kaj Böcker.

Bron: Watersportverbond

Last modified: 1 juli 2014
Sluiten