Actueel, Nieuws

Bavaria Zeilclub zet koers naar Londen

12:03

Bavaria Yachtbau

In de eerste week van mei 2016 organiseert de Bavaria Zeilclub een zeiltocht naar het centrum van Londen. De club zeilde vorig jaar via Great Yarmouth over River Yar naar Norwich. De tocht van dit jaar start met zo’n 35 Bavaria’s in het Belgische havenstadje Blankenberge.

Bavaria Cruiser 37 en Cruiser 41Inmiddels zijn 35 Bavaria’s ingeschreven voor de tocht van 30 april tot en met 8 mei naar Londen. Vanuit Blankenberge zeilt de vloot naar het Engelse Queenborough om een getijstop te maken. Vanuit daar vaart de vloot de Thames op om te eindigen in het West India Dock, Canary Wharf. “Vanuit het West India Dock bezoeken we onder andere Greenwich, en de ooit snelst zeilende theeklipper ter wereld Cutty Sark”, zegt organisator Piet Schol.

De Bavaria Zeilclub is de vereniging van enthousiaste Bavaria-zeilers van Nederland en telt meer dan 925 leden. De club behoort daarmee tot een van de grootste merkenclubs van Europa. De club is in 1990 door enkele Bavaria-zeilers opgericht. Bekijk hier meer over de Bavaria Zeilclub.

Last modified: 11 februari 2016
Sluiten