Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Batavia Stad NK Match Racing

15:41

Batavia Stad NK Match Racing 2 boten

De derde editie van het Batavia Stad NK Match Racing is een feit. In tegenstelling tot de voorgaande jaren wordt het Batavia Stad NK Match Racing in 2014 gezeild op het IJsselmeer, ten noordoosten van de Flevo Marina. Het open Nederlands kampioenschap wordt van 9 tot en met 11 mei 2014 te Lelystad gehouden.

Vlak zeilwater

Het relatief vlakke vaarwater tussen de vaargeul en de wal ten noordoosten van de Flevo Marina is ideaal voor match racing. De boten zeilen dichtbij de wal, waardoor bezoekers op de kant het goed kunnen volgen. De dijk vormt daarbij een natuurlijke tribune.

Batavia Stad NK Match RacingSelectie en uitnodiging

Deelname aan het open kampioenschap gaat, zoals gebruikelijk bij match racing, op uitnodiging. Teams ontvangen de uitnodiging na inschrijving. In totaal is er plek voor acht teams, waarvan de meerderheid uit Nederland zal komen.

Voorafgaand aan het Batavia Stad NK Match Racing vindt in het vroege voorjaar de Spring Match Race serie bij Team Heiner plaats. De winnende schippers van de weekenden 29/30 maart en 12/13 april ontvangen in elk geval een uitnodiging voor het Batavia Stad NK Match Racing 2014.

Batavia Stad

Hoofdsponsor van het open Nederlands kampioenschap is Batavia Stad Fashion Outlet: “Wij zijn blij weer samen te kunnen werken met Team Heiner en kijken uit naar een prachtig watersportweekend. Het Batavia Stad NK Match Racing sluit goed aan bij ons centrum en onze bezoekers. In onze fashion outlet zal dan ook ruimschoots aandacht worden besteed aan dit spektakel op het water”, aldus Centre Manager, de heer P. Jansen.

Internationale ranking

Het kampioenschap is door het Watersportverbond officieel erkend als Open Nederlands Kampioenschap. De winnaar van het kampioenschap mag zich Nederlands Kampioen Match Racing noemen. Het kampioenschap wordt internationaal ingeschaald als een grade 3 evenement volgens het ISAF reglement. De wedstrijdbepalingen zijn omschreven in de Notice of Race, die op te vragen zijn bij Team Heiner.

Fotografie: August & Louis

Last modified: 27 februari 2014
Sluiten