Nieuws, Zeilen nieuws

Batavia Sailing Center Sportploeg 2012

12:28

Tijdens een bijzondere bijeenkomst in het Agora Theater in Lelystad is de Europees Kampioen Teamzeilen, Batavia Sailing Center, verkozen tot Sportploeg van het Jaar. De prijs werd overhandigd door wethouder Sport Willem de Jager. Schippers Jurjen Feitsma en Jelle Roos namen de prijs in aanwezigheid van hun gehele team trots in ontvangst.

De jaarlijkse uitreiking van de Sportverkiezing is in Lelystad altijd een bijzondere gebeurtenis. Niet alleen de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar worden in het zonnetje gezet. Ook de Sportvrijwilliger en het Sporttalent van het jaar worden op het podium in de felle spotlights gezet. De uitreiking wordt traditioneel voorafgegaan door de Kampioenenparade waarbij alle jeugdploegen die in 2012 een kampioenschap hebben behaald onder luid gejuich en applaus het podium betreden. Daaronder dit jaar ook enkele jeugdige zeilers van wv Het Bovenwater.

Team Batavia Sailing Center heeft zijn verkiezing te danken aan het behalen van het Europees Kampioenschap Teamzeilen tijdens de Batavia Regatta 2012 en hun overwinning in de Carmella Cup, het Open Britisch 2k Team Sailing in januari vorig jaar.

Foto’s: Natasja Kalsbeek

Last modified: 15 januari 2013
Sluiten