Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Alexander von Humboldt II bezoekt Harlingen

16:42

Alexander von Humboldt IIAanstaande maandag, 22 april, doet de Duitse driemast bark Alexander von Humboldt II de haven van Harlingen aan. Het schip is op doorreis van het Franse St. Malo naar haar thuishaven Bremerhaven.

Tall Ships Races 2014

De ‘Alexander von Humboldt II’ bezocht Harlingen al eerder in oktober 2011. Toen was het schip gloednieuw en was Harlingen de eerste buitenlandse haven die ze aandeed. Het bezoek in 2011 is zo goed bevallen dat Harlingen het schip wederom mag verwelkomen in haar haven. Stichting Harlingen Sail is blij dat ook in de aanloop naar het evenement The Tall Ships Races 2014 Harlingen van 3 t/m 6 juli 2014, de deelnemers Harlingen al weten te vinden.

Nederlandse Tuigage

De ‘Alexander von Humboldt II’ is speciaal gebouwd voor Sail Training en kan 54 trainees en 25 man bemanning meenemen. De bark heeft ook een Harlings tintje, want de tuigage van deze nieuwe bark is verzorgd door de tuigploeg van Sailmaster BV, uit Harlingen.

Kijkje aan boord

Het schip komt aanstaande maandag aan het eind van de middag aan in Harlingen aan en zal dinsdagavond 23 april of woensdagochtend 24 april weer vertrekken. Stichting Harlingen Sail doet op dit moment haar uiterste best om het publiek gelegenheid te geven een kijkje aan boord te kunnen nemen.

Informatie

De ligplaats en exacte tijdstippen van aankomst, vertrek en publieksopening worden de komende dagen bekend. Op de website http://www.thetallshipsracesharlingen2014.com zal de laatste informatie gepubliceerd worden.

 

 

Last modified: 18 april 2013
Sluiten