Actueel, Nieuws, Video, Wedstrijden, Wereldzeilen

Alex Thomson breekt foil in Vendée Globe

11:29

Hugo Boss, schipper Alex Thomson (GBR). Start van de Vendee Globe, in Les Sables d'Olonne, Frankrijk. 6 November 2016 - Foto Jean-Marie Liot / DPPI / Vendee Globe

In de Zuidelijke Atlantische Oceaan heeft Vendée Globe-koploper Alex Thomson een van zijn foils beschadigd. De Brit verloor een deel van zijn voorsprong, maar weet nog steeds zo’n 85 mijl voor zijn twee grootste rivalen te blijven. De kopgroep passeert naar verwachting over drie dagen Kaap de Goede Hoop.

Alex Thomson over de situatie

“Er klonk een enorme knal en de boot draaide hard naar stuurboord,” vertelt Thomson. “Het roer klapte omhoog, en voordat ik dat weer naar beneden had gekregen en de boot weer stabiel was, ontdekte ik dat de stuurboord foil was gebroken. Er zit nog steeds een gedeelte aan dat de boot afremt. Maar ik kan er nu niks aan doen. Op een gegeven moment moet ik toch overboord om het af te zagen.”

Thomson kijkt ondanks de beschadiging positief naar de voortgang van de race. “De boot zeilt goed zonder de foil en ik bid voor veel koersen over bakboord. Het is nog niet verloren, ik ben fit en ik voel me goed, dus tot snel.”

Foto: Jean-Marie Liot / DPPI / Vendee Globe

Tags: , , , Last modified: 21 november 2016
Sluiten