Actueel, Nieuws, Wedstrijden, Zeilen nieuws

Abu Dhabi Ocean Racing traint op het water

16:56

De nieuwe Volvo Ocean 65 Azzam van Abu Dhabi Ocean Racing is voor het eerst getest door het team. De Britse schipper Ian Walker zeilde met zijn crew een aantal proefvaarten langs de Engelse zuidkust. Voor de afvaart onderging Azzam de verplichte veiligheidstest van het hydraulische systeem, dat de 4,7 meter lange kantelkiel controleert. De test is succesvol en Walker is tevreden met zijn nieuwe boot.

9th March 2014. ENGLAND, The Solent. Abu Dhabi Ocean Racing.Abu Dhabi navigator Simon Fisher  zeilde veel van de eerste dagen mee en is onder de indruk van de eerste resultaten. “We haalden meer dan 20 knopen met 15 knopen wind vandaag en dat zonder volledige inzet. Het is geweldig om de eerste vaartijd mee te maken en het geeft me de kans om te beginnen met het verzamelen van waardevolle gegevens van de boot. Elke keer als we gaan zeilen monitoren we van start tot eind, we meten en analyseren elk klein detail over de prestaties van de boot.”

Bemanningslid Justin Slattery nam eerder deel aan vier Volvo Ocean Races ziet nog wel een aantal verbeteringen die nodig zijn voor de race. “Het was erg leuk om samen met de Abu Dhabi crew voor het eerst op het water te zijn op de Azzam. Het zijn zeer productieve paar dagen. We hebben alle zeilen en systemen getest. In de komende paar maanden moeten we leren om haar snel te varen.”

9th March 2014. ENGLAND, The Solent. Abu Dhabi Ocean Racing.Binnenkort vaart het team de Azzam naar hun basis in Cascais nabij Lissabon, Portugal. Een trainingstocht van circa 1000 mijl, die vermoedelijk drie tot vier dagen zal duren. Vanuit Cascais gaat het team training voor de Volvo Ocean Race 2014-2015, die op 4 oktober 2014 in Alicante van start gaat.

Last modified: 8 februari 2019
Sluiten