Nieuws

7 tips om Blue Monday snel te vergeten

Hoezo, depri-maandag?

15:42

Het is Blue Monday, ofwel de meest depressieve dag van het jaar. Om je vandaag een beetje op te beuren, hebben we wat tips op een rijtje gezet waardoor je geen eens tijd hebt om bij de pakken neer te gaan zitten. Hoezo, ‘Blue Monday’?

1. Volg zeilraces

Er zijn momenteel meerdere races aan de gang, als de Global Solo Challenge, de Ocean Globe Race en de World ARC 2024. Het is altijd leuk om jezelf even te updaten over het reilen en zeilen van de wedstrijden. Werp een blik op de trackers of lees de laatste nieuwsupdates op de sites en social mediakanalen van de races.

De Ocean Globe Race-vloot.

2. Kijk een zeilfilm

Zit je thuis op de bank en weet je het even niet meer? Ga dan een zeilfilm kijken! Check bijvoorbeeld of je All Is Lost, Between Home, Maidentrip, The Mercy of Wind in de kast hebt liggen of online kunt vinden. Heb je Netflix? Dan kun je True Spirit aanzetten. Deze filmt vertelt het verhaal van een vastberaden Australische tiener die haar dromen najaagt. Ze trotseert haar angsten als ze de jongste persoon wordt die solo rond de wereld zeilt.

3. Plan zeilwedstrijden en tochten voor dit jaar

Voel je je neerslachtig? Maak dan alvast plannen voor komend vaarseizoen. Aan welke wedstrijden wil je deelnemen? Welke wateren wil je bevaren? Of welke bestemming moet je dit jaar nou echt eens van je lijstje gaan afvinken? Als je eenmaal hierover nadenkt, dan heb je zo weer een grote glimlach op je gezicht.

Klik hier om naar de evenementenkalender te gaan.

4. Lees de verhalen van onze bloggers

We publiceren geregeld fijne blogs op onze website. Bijvoorbeeld over twee twintigers die ‘met tussenpensioen zijn’, de heren Floris en Ivar die rond de wereld zeilen en zich bezighouden met duurzaamheid en Greetje Tops die ons meeneemt op wereldreis door middel mooie verhalen en foto’s. Kortom: op Zeilen.nl vind genoeg leesvoer waarvan je meteen weer vrolijk wordt.

De twintigers bij de Canarische Eilanden. © Niels en Rosan

5. Vergaap je aan mooie jachten

Wie z’n hart gaat nou niet sneller kloppen van luxe zeiljachten? Op boot Düsseldorf zullen in elk geval drie boten tentoongesteld zijn waarbij je heerlijk kunt wegdromen. In aanloop naar de botenbeurs hebben we een artikel gemaakt waarin we de drie beauty’s uitlichten. Welke keuze zou jij maken tussen een Hallberg-Rassy 69, Eagle 38 en een Jeanneau Sun Odyssey 350? En waar zou je als eerste heen zeilen?

6. Typ op YouTube ‘blue water sailing’ in

Behoefte aan beelden van zeilen, azuurblauw water en zonnige luchten? Typ op YouTube termen als ‘blue water sailing’, ‘sailing Maladives drone’ en ‘sailing around Greece’ in en je vindt wat je zoekt. Waarschijnlijk wordt je lijstje met bestemmingen, van tip 3, dan weer een stukje langer…

7. Ga evens langs je boot

Misschien is wel de allerbeste remedie tegen Blue Monday om een kijkje te nemen bij je eigen boot. Zodra je weer een glimp van hem of haar opvangt, is je hele dag weer goed. Op naar mooie zeilavonturen!

 

Heb jij nog tips voor Blue Monday? Laat het ons weten!

Last modified: 15 januari 2024
Sluiten