Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

50 fusten Jupiler bier zeilend naar Sail Kampen

09:30

menwhosail jupilerEen deel van het bier van sponsor Jupiler voor het grootste paasevenement van Nederland, Sail Kampen, wordt vandaag per zeilend vrachtschip naar de Hanzestad vervoerd.  “AB-InBev, de brouwer van Jupiler, heeft net als Sail Kampen duurzaamheid hoog in het vaandel staan”, aldus Stichting MenwhoSail die duurzaam vervoer over water onder de aandacht brengt. Het bier wordt in haven van Amsterdam op het oorspronkelijk zeilend vrachtschip De Avontuur geladen, waarna de klipper het bier zoveel mogelijk onder zeil naar de haven van Kampen brengt.

Duurzaam vervoer onder de aandacht
Kim Vogten, corporate affairs manager AB-InBev “Wij streven ernaar zo efficiënt mogelijk te zijn in het gebruik van grondstoffen om zo onze impact op de aarde zo klein mogelijk te maken. Concreet betekend dat dat er in onze brouwerijen veel aandacht is voor waterbesparing, het terugdringen van CO2-uitstoot en het verlagen van ons energieverbruik. In de afgelopen vijf jaar hebben we ons waterverbruik bijvoorbeeld met 30 procent teruggedrongen.” AB-InBev zet ook in op het verduurzamen van logistiek en neemt deel aan het lean & green programma. Het zeilend vervoer naar Kampen is een prachtige manier om het thema duurzaamheid verder onder de aandacht te brengen en het bier uitstootvrij naar het festival te brengen.

Traject
Later vandaag zeilt De Avontuur Kampen binnen, te midden van de andere aan het festival deelnemende schepen. Na aanmeren wordt de lading gelost en wordt het bier verdeeld over de cafés van Kampen. Diezelfde middag nog kunnen de bezoekers van het festival  proosten op de duurzame afloop.

Mmenwhosail en inbevenwhoSail
Stichting MenwhoSail is een groep mensen die zich inzet voor een beter milieu. Dit doen ze door voor evenementen en festivals goederen zeilend op de plaats van bestemming te brengen. Zo maken ze alle bezoekers duidelijk dat het betreffende evenement of leverancier duurzaam denkt en bewust omgaat met het milieu. Door het zeilschip krijgt dit een zeer duidelijke aanwezigheid, wat de boodschap nog meer versterkt.

Volgen Op www.menwhosail.nl en via www.facebook.com/menwhosail wordt uitgebreid verslag gedaan.

Last modified: 18 april 2014
Sluiten