Nieuws

470-mannen wacht hete winter

De Nederlandse 470-zeilers bereidden zich de afgelopen weken in Sydney voor op een hete winter. Vanaf morgen wordt de Sydney International Regatta verzeild en eind januari staat het wk in Melbourne op de agenda. Dat wordt een van de laatste krachtmetingen vóór de Spelen van komend jaar.

13:56

Als voorbereiding zeilden de Nederlandse 470-mannen Sven en Kalle Coster eerder deze maand al naar een verdienstelijke derde plek tijdens Open Australische Kampioenschappen.
Stuurman Sven: "Na de Ozzie Nationals hebben we twee dagen rust gehad en konden we echt even bijkomen van een behoorlijk zware week. Onze resultaten daar en de manier waarop we zeilden waren echt goed. Alleen toch jammer dat we de laatste race onze honderd meter voorsprong verloren en naar plek negentien gingen."

Fine tunen
Sydney Harbour is de plek waar de broers trainen voor de dingen die komen gaan. Het is ook de plek waar de Sydney-Hobart vloot zich stilaan verzamelt en traint voor de start van de fameuze race, op tweede kerstdag. Dat levert af en toe opmerkelijke plaatsjes op (zie foto).
Sven: "Afgelopen vijf dagen zijn we echt aan het fine tunen op weg naar het wk. Sommige dagen gaat het heel goed en andere dagen heb je een off day en gaat het minder, maar dat hoort bij topsport. We hebben de laatste dagen veel alleen gevaren, aangezien onze sparring partners (Marcelien de Koning en Lobke Berkhout) met blessures te kampen hebben. Dan zoeken we de buitenlanders op en als we die verslagen hebben, gaan we snel weer met een voldaan gevoel naar binnen."

De broers hebben het Down Under prima naar de zin. "Heel Sydney loopt al een week te klagen over het weer, want het regent af en toe en het is niet warmer dan 22 graden. Maar wij vinden het prima zo."

De Sydney International Regatta wordt verzeild van zaterdag 15 tot dinsdag 18 december.

(Foto: Anne Marie Coster)

Tags: , Last modified: 22 november 2017
Sluiten