Nieuws

470-duo Zegers en Van Veen stopt samenwerking

16:44

From 9 to 16 September 2018, the Tokyo 2020 Olympic Sailing Competition venue in Enoshima, Japan, will host sailors for the first event of the 2019 World Cup Series. More than 450 sailors from 45 nations will race in the 10 Olympic events. ©PEDRO MARTINEZ/SAILING ENERGY/WORLD SAILING 13 September, 2018.

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben besloten om hun samenwerking te beëindigen. Het duo dat in Rio op de Olympische Spelen als vierde eindigde kende een lastig seizoen. Ondanks het goud bij het Olympisch testevenement in Japan afgelopen september, werden de vooraf gestelde doelen voor dit seizoen niet gerealiseerd. De dames hebben na afloop van dit seizoen geconcludeerd dat er onvoldoende basis was om gezamenlijk verder te gaan richting de Spelen van Tokio 2020.

Verklaring

Zegers en Van Veen kwamen met de volgende verklaring: “We hebben sinds de start van onze samenwerking in 2012 hoogte- en dieptepunten gekend. Met als absoluut sportief hoogtepunt onze Europese titel in 2017. We hadden dit jaar gehoopt als team de benodigde stappen te zetten om verder te groeien. Dat is helaas niet gelukt en hebben het moeilijke besluit genomen dat we allebei onze eigen weg zullen gaan”

‘Verschrikkelijk jammer’

Jaap Zielhuis, hoofdcoach van het Watersportverbond, betreurt de situatie, maar toont begrip voor de keuze van de dames: “Ik vind het verschrikkelijk jammer dat we in deze situatie zijn aangekomen. Na een succesvol jaar voor het Nederlandse zeilen is dit wel een enorme tegenvaller. Om slechts 2 jaar voor de Spelen te moeten concluderen dat het niet meer werkt in dit team, is een grote teleurstelling. Tegelijkertijd was het, na de een heel lastig jaar, wel duidelijk dat er drastische maatregelen nodig waren. Dat de dames zelf tot dit moeilijke, maar volwassen besluit zijn gekomen kunnen we alleen maar respecteren.”

Hoe verder?

Of en in welke vorm de zeilsters en het Watersportverbond verder zullen gaan met een Olympische 470-campagne richting 2020 is nog onzeker: “Vanuit deze nieuwe situatie zullen we moeten kijken of en hoe we verder kunnen richting de Olympische Spelen van Tokio in deze zeilklasse. Daarover valt in dit stadium nog niets te melden”, aldus Zielhuis.

Bron: Watersportverbond
Beeld: (c) Pedro Martinez/SailingEnergy/WorldSailing

Tags: , , , , Last modified: 25 oktober 2018
Sluiten