Actueel, Nieuws

470-duo kwalificeert zich voor Olympische Spelen

09:31

Delta Lloyd Kernploeg-zeilsters Afrodite Kyranakou-Zegers en Anneloes van Veen eindigen op een vijfde plaats in de strijd om het Wereldkampioenschap bij de vrouwen. Deze vijfde plaats in het eindklassement is goed voor een tweede halve olympische kwalificatie en daarmee voor het felbegeerde ticket naar Rio.

470 class world championship 2015De doelstelling voor het duo voor dit WK in Haifa, Israël, was de top zes. Maar gedurende de week bleek het niet zo eenvoudig als verwacht. Op de eerste dag werden de twee zeilsters gediskwalificeerd voor communicatie met de coach in de startprocedure. Met een geschrapt resultaat als gevolg. “We hebben die beslissing aangevochten. Dat heeft ons twee avonden wachten in de jurykamer gekost. Niet optimaal. En uiteindelijk verloren”, zegt Kyranakou. De rest van de week mochten ze geen fout meer maken.

Kryanakou vervolgt: “Ook op het water ging het allemaal niet vanzelf. Er werd op het scherpst van de snede gevochten. En het is heel spannend als je weet dat je geen enkele fout meer kan permitteren. Dat zit in je achterhoofd, de hele tijd. Vooral met de start is het heel lastig, we konden niet teveel risico nemen. Nog een diskwalificatie zou funest zijn. Maar we zijn heel blij met dit resultaat. We zien ook dat het podium mogelijk is op zo’n sterk bezet toernooi. Wij zijn ook heel tevreden met onze prestaties met weinig wind. En wij zijn heel blij dat deze ellende ons nu overkomt. Wij zijn op weg naar onze eerste Olympische Spelen. Hier leren we veel van. Kortom heel tevreden, maar nog geen medaille.”

Last modified: 23 oktober 2015
Sluiten