Actueel

KNRM rukt vaker uit dan voorgaande jaren

09:07

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is afgelopen zomermaanden vaker uitgevaren dan voorgaande jaren. Uit de eerste cijfers blijkt dat de redders in de maanden mei, juni en juli ruim 100 keer vaker gealarmeerd zijn. Dit laat de KNRM via de eigen website weten. Waarschijnlijk zijn deze cijfers te verklaren door het feit dat het drukker is, want veel Nederlanders brengen de zomer in eigen land door en zoeken hun vertier op het water.

De meest voorkomende calamiteiten waarvoor de redders in actie komen, hebben betrekking op de watersport. Het gaat met name om surfers en booteigenaren of -huurders. De laatste categorie heeft voornamelijk te maken met motorstoringen en roerproblemen en het aan de grond lopen. Wil je de kans vergroten om ongelukken als deze te voorkomen? Download dan de gratis brochure van de KNRM (bomvol handige tips).

KNRM Helpt-app

De KNRM heeft ook een gratis Helpt-app. Hier vind je alle informatie voor een goede voorbereiding op je vaartocht. De app bevat weerinformatie, vaarkaarten, informatie over havens en veiligheidsinfo. In geval van nood vraag je via de app gemakkelijk om hulp.

Omslagfoto: KNRM

Tags: , , , , Last modified: 7 augustus 2020
Sluiten