Actueel

Dode bij schipbreuk op Eierlandsche Gronden

11:23

Bij de Nederlandse kustwacht kwam zondagochtend 23 april rond 10 uur een melding binnen van een omgeslagen jacht ter hoogte van de Eierlandsche Gronden tussen Texel en Vlieland. KNRM-reddingsboten van zowel Texel, Vlieland als Terschelling en een SAR-helikopter van de kustwacht werden gealarmeerd.

Na aankomst werd de boot, een LM 24, zonder mast en halfvol met water aangetroffen. De SAR-helikopter vond even later een drijvend reddingsvlot met daarin één persoon. Deze is met de helikopter naar het ziekenhuis van Den Helder gebracht. Daar werd waar vastgesteld dat de persoon was overleden. Het gaat om een Poolse zeiler.

De zoekactie is nog lange tijd doorgegaan omdat er gedacht werd dat er nog twee opvarenden vermist werden. Ook een duikteam, dat met de reddingsboot van Den Helder werd gebracht, zocht mee. De Poolse zeiler bleek echter de enige opvarende.

Het jacht is naar het strand van Vlieland gesleept en met een truck van de landmacht weggehaald. De politie onderzoekt de oorzaak van de schipbreuk.

Beeld: KNRM

Tags: Last modified: 25 april 2017
Sluiten