Actueel

Je reddingsvest mee in het vliegtuig

11:48

Ben je van plan om binnenkort naar een charterbestemming te vliegen? Dan is het goed om te weten dat sinds 1 januari 2019 de regels wat betreft het opblaasbare reddingsvest aan boord van een vliegtuig zijn veranderd. Vanaf nu mag iedere passagier maximaal twee CO₂-patronen en twee reservepatronen in zijn bagage meenemen.

De volumegrens van 50 ml (28 g CO₂) voor patronen is vanaf heden niet meer van toepassing op opblaasbare reddingsvesten. Het besluit om deze regel op te heffen is genomen door de International Civil Aviation Organization (ICAO) op de bijeenkomst ‘Dangerous Good Panel’. De International Air Transport Association (IATA) nam dezelfde beslissing. De limieten voor CO₂-patronen in reddingsvesten, die stonden opgenomen in de vluchtregelgeving, waren tot eind 2018 van kracht. De vernieuwde regel is wereldwijd geldig.

Voorbeeld van een 275N vest met een 60 g CO₂-patroon.

Let op onopzettelijke activering

Je mag het reddingsvest en de patronen als ingecheckte bagage of als handbagage meenemen. Het reddingsvest moet op dusdanige wijze worden ingepakt dat onopzettelijke activering niet mogelijk is.

Het is raadzaam om bij het boeken van de vlucht door te geven dat je een reddingsvest en patronen mee wilt nemen. De toestemming die dan wordt verleend, kan direct in het ticket worden genoteerd. Toch, als er bijvoorbeeld een verhoogd risico op terrorisme is, kan er een verbod worden uitgesproken door de luchtvaartmaatschappij of piloot. Zij beslissen uiteindelijk wat er wel en niet meegaat op de vlucht.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over het meenemen van je reddingsvest in een vliegtuig.

Last modified: 13 januari 2019
Sluiten