Actueel

Ideale omstandigheden tijdens Markerwaddenrally

10:47

Met een windkracht 3 uit het Zuidoosten en een zonnetje die vandaag overuren maakt is het ideaal zeilweer voor de deelnemers van de Markerwaddenrally. Vanmorgen vroeg had de havenmeester het druk om alle boten op tijd te schutten. De, in totaal 50 boten, startte in twee groepen om 8:15 uur en 9:00 uur, met in iedere groep zo’n 25 zeilboten op de lijn.

De wedstrijd is een prestatietocht rond de nieuwe eilanden in het Markermeer. Vanaf de start is het ongeveer veertig mijlen rond de Markerwadden en terug. De eilanden mogen zowel stuurboord als bakboord gerond worden. Als de weersomstandigheden deze afstand niet toelaten, dan kan elke deelnemer gedurende de tocht zelf besluiten om de vooraf bekende verkorte afstand te varen. Tot 18:30 uur kunnen deelnemers finishen, daarna is er een gezellige Barbecue in het clubhuis H2Y van Watersportvereniging IJburg.

De editie van 2019 is het eerste evenement waar de nieuwe LWL handicap wordt toegepast, de gecorrigeerde formule om de theoretische snelheid van zeiljachten te bepalen aan de hand van de lengte van de waterlijn. Hierdoor kunnen ook langzamere toerboten het opnemen tegen de snelle jongens. Alles is dus mogelijk.

Veel zeilplezier vandaag!

Einde dag: “Vol goede moed naar Sport I. Zin om de nieuwe spi van @north sails te zetten. Vervolgens rond 15:00u, 13 mijl voor de finish, de handdoek in de ring moeten gooien. Maar het was een top dag!” aldus de bemanning van Zoef (Markerwaddenrally)

Uiteindelijk is er door de zachte wind maar één boot reglementair gefinisht: de Jive. Dat is dan ook de winnaar van de Zeilen Markerwaddenrally 2019 geworden. De fotowedstrijd is gewonnen door de Jip. Pechprijs is voor het finishschip: Peter Hoefnagels. Hij had vrijwel niemand om af te toeteren.

Wil je nog meer foto’s bekijken, die vind je hier

Ook maakte Boris Niewenhuizen een reeks foto’s

Last modified: 8 juli 2019
Sluiten