Actueel

Flessenpost uit 1997 aangespoeld op Terschelling

18:00

Een brief die in 1997 in een wijnflesje in de Waddenzee is gegooid, is onlangs op Terschelling gevonden door een strandganger. De flessenpost is afkomstig van zeehondenopvang Ecomare. Vroeger werd namelijk tegelijkertijd met het vrijlaten van een zeehond ook een flesje met een brief erin in zee gegooid.

Destijds brachten de dierverzorgers van Ecomare de herstelde zeehonden per boot naar een zandplaat in de Waddenzee. In de brief, die bijna 23 jaar oud is, staat dat er drie grijze zeehonden zijn vrijgelaten op de Richel, een zandbank bij Vlieland.

‘Gepost’

Op het moment dat de dieren werden vrijgelaten, werden ook de flessen ‘gepost’. Degene die de flessenpost later vond, mocht op vertoon van de brief gratis naar Ecomare en kreeg een rondleiding achter de schermen. Inmiddels wordt deze flessenpost allang niet meer verstuurd. Ten eerste omdat de zeehonden tegenwoordig worden vrijgelaten vanaf een strandje op Texel. Ten tweede omdat Ecomare van mening is dat het glas toch een vorm van vervuiling is.

Hopelijk is het aanbod van de gratis toegang inmiddels niet verjaard… 😉

Lees hieronder de flessenpost:

Lees ook: Netten, touw en nylondraad kostte zeehond op Ameland bijna het leven

Omslagfoto: Peer Kyle/CC BY-SA 3.0

Tags: , , , , Last modified: 17 februari 2020
Sluiten