Actueel

Duitse zeiler (64) gered van onbewoond eiland

Hij raakte met zijn boot in de problemen

14:59

Een 64-jarige Duitse zeiler is na drie dagen gered van een onbewoond eiland dat deel uitmaakt van de Bahama’s. De man werd vrijdag 18 augustus door de Amerikaanse Kustwacht opgepikt van Cay Sal, waar hij belandde nadat hij met zijn zeilboot in de problemen raakte. Eerder werd gemeld dat het om een Nederlander ging, maar dat blijkt onjuist.

Cay Sal is een afgelegen eiland dat op ongeveer 45 mijl ten noorden van Cuba ligt. De zeiler schreef SOS in grote letters in het zand. De bemanning van een kustwachtvliegtuig had lichtkogels gezien die werden afgevuurd in de buurt van de zeilboot en vervolgens lieten zij voedsel, water en een radio vallen om met de Duitser te kunnen communiceren. Toen liet hij weten dat hij drie dagen ervoor strandde, nadat hij problemen kreeg met zijn boot. Vanuit de lucht werden ook zeilen en stukken plastic waargenomen, waarvan de man vermoedelijk een tijdelijke schuilplaats had gemaakt. Een kustwachtschip pikte de zeiler, die in goede gezondheid verkeerde, later op en bracht hem naar de bewoonde wereld.

Over de identiteit van de zeiler en zijn boot, zijn reisdoel en over de reden dat hij niet meer verder kon zeilen, is nog niets bekend.

De juiste veiligheidsuitrusting

“We zijn er trots op dat we het leven van deze man hebben gered,” zei kustwachtofficier Dev Craig. “Deze zaak dient als een perfect voorbeeld van waarom je de juiste veiligheidsuitrusting aan boord moet hebben. Zonder de waarneming van de fakkels, was de man misschien niet gered.”

Bekijk hieronder de beelden:

Op een foto is te zien dat later alleen nog de mast van de boot boven het water uitsteekt.

Omslagfoto: © United States Coast Guard

Last modified: 23 augustus 2023
Sluiten