Actueel

Download de gratis brochure van de KNRM (bomvol handige tips)

09:15

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar door een goede voorbereiding is veel ellende te voorkomen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) komt jaarlijks meer dan 2000 keer in actie. Een groot deel daarvan is voor watersporters die door een variatie aan beweegredenen in de problemen zijn geraakt. In de gratis digitale brochure lees je over de meest voorkomende oorzaken. Met een paar tips weet je voortaan (hopelijk) deze ellende te voorkomen.

In de brochure worden de belangrijkste tips geven over varen met slecht weer, motorstoring, man overboord-situaties, navigatiefouten, onvoldoende kennis en ervaring en rommel in de schroef. In de gids wordt ook verwezen naar andere nuttige websites en in die lijstjes ontbreekt Zeilen.nl niet. Ook bij ons, zowel digitaal als in het blad, lees je het hele jaar door over de hierboven genoemde onderwerpen.

Download de brochure

Feiten zoals dat de KNRM 80 keer per jaar in komt actie voor noodgevallen die rechtstreeks veroorzaakt zijn door slecht weer met als gevolg averij, zeeziekte of stranding lees je in de brochure. Of dat de reddingsdienst 124 keer per jaar uit vaart voor roer- en schroefproblemen als gevolg van een touw, plastic of rommel in het water. Meestal is het domme pech, maar soms veroorzaakt door onoplettendheid, een losliggend touw of grote hoeveelheden waterplanten.

Via deze link kun je de brochure aanvragen. Niet veel later zul je deze in je mailbox ontvangen. Daarnaast maak je met de aanvraag ook automatisch kans op een van de gratis man overboord-training met de KNRM. Na 15 juli maken zijn de winnaars bekend.

 

Lees ook: Download de brochure ‘Brandveiligheid aan boord’

Omslagfoto: KNRM

Tags: , , , , Last modified: 18 juni 2020
Sluiten