Actueel

Doe mee met de Zeilen Markerwaddenrally!

14:54

Op zaterdag 9 juni 2018 klinkt het startschot van misschien wel de leukste en spannendste zeilprestatietocht van Nederland, de Zeilen Markerwaddenrally. Inmiddels voor de derde keer georganiseerd door Watersportvereniging IJburg en Zeilen. De ongedwongen sfeer en het gezellige karakter spreken veel zeilers aan, en zorgen voor een elk jaar groeiend deelnemersveld.

Hou het vrij: 9 juni!

Op zaterdag 9 juni 2018 klinkt het startschot ten noordoosten van het Vuurtoreneiland, in het IJmeer. Het doel is om de Markerwadden te ronden en weer te finishen ter hoogte van de startlijn. De totale geschatte afstand is zo’n 40 mijl van start tot finish. Als de weersomstandigheden deze afstand niet toelaten, dan kan elke deelnemer gedurende de tocht zelf besluiten om de vooraf bekende verkorte afstand te varen.

 

 

Rating

De wedstrijd wordt gevaren op rating. Hierdoor kunnen ook langzamere toerboten het opnemen tegen de snelle jongens. In de afgelopen editie deed een 20-voets toerbootje mee, maar ook een rappe 43-voeter. Alles kan! De winst ging vorig jaar naar Stern, een Victoire 933.

 

Hoe het begon

In 2017 namen 28 zeilteams deel aan de Zeilen Markerwaddenrally, als opvolger van Zeilen Rond Ierst. De prestatietocht leidde de deelnemers naar de Markerwadden en terug. Waar in juni 2016 er slechts één eiland in het Markermeer was opgespoten, is er ondertussen een kleine eilandengroep ontstaan.

 

 

Inschrijfformulier

Klik HIER of op onderstaande afbeelding om naar het inschrijfformlier te gaan.

Marker-Wadden-Natuurmonumenten. Foto: Holland Luchtfotografie

Aanvullende informatie

Inschrijfgeld voor de Zeilen Markerwaddenrally is 20 euro per zeiljacht. Deelnemers kunnen van vrijdag 8 t/m zondag 10 juni gratis in de haven van WV IJburg overnachten. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de evenementspagina op Facebook. Geef bij de inschrijving een mobiel nummer op van een smartphone, want de belangrijkste communicatie rond de tocht loopt via een WhatsApp-groep.

Walprogramma met diner

De deelnemers aan de Zeilen Markerwaddenrally kunnen na de finish genieten van de rust en gezelligheid van de haven. Speciaal voor de zeilers is een barbecue georganiseerd op het terras van de H2IJ Jachtclub in de haven van IJburg. Het barbecue buffet staat vanaf 19.30 uur klaar, laat in het inschrijfformulier weten of je deelneemt aan de barbecue en met hoeveel personen.

Inschrijving

Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 50 deelnemende jachten. De inschrijving is pas voltooid als het inschrijfgeld (20 euro) is overgemaakt op rekeningnummer: NL04 ABNA 0972892834 t.n.v. Watersportvereniging IJburg o.v.v “Inschrijving Zeilen Markerwaddenrally 2018”

Het BBQ buffet (12,50 euro pp) dient bij de inschrijving kenbaar gemaakt te worden, doch uiterlijk vrijdag 1 juni 2018.

Deelnemers nemen geheel voor eigen risico deel aan de prestatiezeiltocht. De leden van het organiserend comité van de Zeilen Markerwaddenrally, de leden van het bestuur en de betrokken commissieleden van W.V. IJburg, medewerkers van Zeilen en de leden van het zeilcomité accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor materiële schade of persoonlijk letsel of dood veroorzaakt in samenhang met of voor, gedurende of na de prestatietocht.

Voor vragen of problemen met het inschrijfformulier kun je een e-mail sturen naar: actie@wvijburg.nl

Bekijk hier de Notificatie van Tocht – Zeilen Markerwaddenrally 2018.
(Versie 23 maart 2018)


 Zoef Zeilen Rond ierst

 

 

Last modified: 12 april 2018
Sluiten