Actueel

Dekker Watersport ‘groos’ met titel Hofleverancier

16:58

Dekker Hofleverancier

‘Groos’ oftewel trots. Dat zijn eigenaren Marc en Sander Prins van Dekker Watersport in Zaandam omdat hun bedrijf sinds afgelopen vrijdag ‘Hofleverancier’ is. Hofleverancier wordt je als bedrijf niet zo maar. Je moet er minstens 100 jaar voor bestaan, van onbesproken gedrag zijn en bovendien moet je iets extra’s betekenen voor de regio waarin je actief bent. En dan is het nog maar afwachten totdat het de Koning behaagt je dit prestigieuze predicaat toe te kennen.

dekker-feest-1

Koninklijke wapen

Voor Dekker Watersport in Zaandam kwam dit langverwachte moment afgelopen vrijdag toen Marc en Sander Prins uit handen van de Zaanse wethouder van Economie en toerisme het predicaat Hofleverancier kregen uitgereikt. Dekker mag als hofleverancier het koninklijke wapen voeren en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ gebruiken. Er zijn zo’n 450 Nederlandse bedrijven die zich Hofleverancier mogen noemen.

150 jarig bestaan

dekker-feest-2

Dekker Watersport viert dit jaar haar 150 jarig bestaan. In 1866 begon het bedrijf toen Marcus Dekker zich vestigde als zeilmaker in Zaandam. Het assortiment werd in de loop der jaren verbreed naar watersportartikelen. In 1995 nam Cees Prins het bedrijf over en tegenwoordig staan zijn zonen Marc en Sander Prins aan het roer.

Stichting Sailing Kids

sailing-kidsTijdens de feestelijke ceremonie werd gecollecteerd voor Stichting Sailing Kids. Deze Stichting organiseert kosteloze zeilvakanties voor ernstig zieke kinderen en hun familie. www.sailingkids.eu

 

 

Tags: Last modified: 1 september 2021
Sluiten