Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand oktober

10:30

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand oktober op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Gestrande zeilboot uit Noordwijk is nu eigendom van vinder Jan
01-10-2020

De Albin Vega met de naam Marjorjar werd op zaterdag 21 september 2019 in de vroege ochtend ter hoogte van de Duindamseslag in Noordwijk gevonden. Ter plaatse bleek dat er geen opvarenden aan boord waren. Jan van der Putten trof samen met een collega de boot aan. Niet veel later werd al bekend dat het in juridische termen ‘gevonden voorwerp’ na een jaar eigendom van Jan zou worden. Inmiddels is die periode verstreken en mag hij zich de nieuwe eigenaar van Marjorjar noemen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Video: Pools The Ocean Race-team vaart tegen vrachtschip aan
14-10-2020

De bemanning van VO65 Sailing Poland is tijdens het maken van een zeilmanoeuvre tegen een vrachtschip aan gevaren. Het Poolse team is in training voor The Ocean Race (voorheen de Volvo Ocean Race), die in oktober 2022 van start gaat. Iemand die zich aan boord van het vrachtschip bevond, heeft de botsing op video vastgelegd.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Officieus registratiebewijs ICP zorgt voor tumult: hoe zit het?
29-10-2020

Nederlandse jachtbezitters hebben last van een minieme wijziging in het ICP, het Internationaal Certificaat Pleziervaartuigen. Waar vroeger bij ‘nationaliteit’ gewoon ‘Nederlands’ stond, is dit nu veranderd in ‘niet van toepassing’. Actualiteitenprogramma Nieuwsuur toonde in hun televisie-uitzending van woensdag 28 oktober dat tientallen Nederlandse zeiljachten door de Italiaanse overheid aan de ketting zijn gelegd, omdat het ICP niet meer wordt geaccepteerd.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4Omgeslagen boot van zeilpaar wordt later op het strand leeggeroofd
10-10-2020

Stefan van Tienhoven en Imke de Haan uit Capelle aan den IJssel vertrokken woensdag 7 oktober met hun nieuwe boot Puur vanuit Den Helder om koers te zetten richting IJmuiden. Een paar weken eerder heeft het stel de boot gekocht nabij Kampen. In etappes zouden ze Puur terugvaren naar haar nieuwe thuishaven in Numansdorp. Op de Noordzee voor Petten ging het mis, want door een enorme golf slaan ze plat. De pech is nog niet voorbij, want later wordt de gestrande boot op het strand vakkundig leeggehaald door dieven.
Klik hier om het hele artikel te lezen

57 bijzondere situaties aan boord die gelukkig gefilmd zijn
07-10-2020

Soms vinden er gebeurtenissen plaats die we alleen geloven als er videomateriaal van is gemaakt. Zo ook de bijzondere situaties in de zeven video’s uit het artikel. Want zou jij het geloven als iemand naast je in de haven je vertelt dat er een jonge zeeleeuw via de zwemtrap aan boord is geklommen? Gelukkig bewijzen de bewegende beelden dat dit écht gebeurd is…
Klik hier om de video’s te bekijken

 

Lees hier de best 5 gelezen artikelen van de maand september

Omslagfoto: KNRM

Tags: , , Last modified: 31 oktober 2020
Sluiten