Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand april

12:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand april op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Corona: mag er nog recreatief gevaren worden in Nederland?
22-04-2020

Wat zijn de mogelijkheden om op eigen verantwoordelijkheid in Nederland te varen? We informeren regelmatig bij betrokken partijen om te horen wat de stand van zaken precies is.
De meest recente ontwikkelingen op een rij.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Dit betekent het coronavirus voor zeilers
22-04-2020

Dit liveblog over wat het coronavirus betekent voor zeilers is gesloten. Je leest een overzicht van wat er de afgelopen drie weken voor de zeilerij veranderde door het coronavirus. Met onder andere: Olympische Spelen een jaar verplaatst, grootste plezierjachtbouwer staakt productie en Bark Europa zeilt 9000 mijl naar huis.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Weinig ‘coronaboetes’ voor watersporters
17-04-2020

Niet alleen op het land, maar ook op het water wordt gekeken of mensen de gestelde regels rondom corona naleven. De politie, maar ook gemeente BOA’s, waren en zijn aan het surveilleren of watersporters de regels in acht nemen. Zeilen sprak met Bobby Markus, woordvoerder van de politie, over hoe de waterrecreanten de voorschriften naleven.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Corona-update: hoe gaat onze zeilzomer eruitzien?
23-04-2020

Velen van ons zagen dinsdag 21 april Mark Rutte de nieuwe richtlijnen uitleggen voor de komende periode. Het coronavirus heeft veel invloed op onze bewegingsvrijheid. Wat zijn de restricties precies? Wat kunnen we deze zomer nog wel? We hebben een doorvertaling gemaakt voor ons als zeiler.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Vertrekkersdilemma in Caribisch gebied: blijven of terug naar huis?
16-04-2020

Vertrekkers zijn massaal in de problemen gekomen door de coronapandemie. Nederlandse wereldzeilers groeperen samen via WhatsApp, e-mail en Facebook om informatie uit te wisselen. Welke landen hebben de grenzen en hun luchtruim dicht? Waar mag je nog aan wal? En er komen zelfs gevallen voorbij waarbij Europeanen niet langer meer welkom zijn, met alle narigheid die volgt. Het orkaanseizoen staat voor de deur (1 juni tot en met 30 november), en er wordt hard nagedacht over veilige mogelijkheden. Twee opties lijken het meest haalbaar, in deze onzekere tijd.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Lees ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand maart

Omslagfoto: Stijn Tettero

Tags: , , Last modified: 30 april 2020
Sluiten