Actueel

Uw boot op de cover tijdens 24 Uurs

09:07

Aankomende vrijdag start de 51e editie van de jaarlijkse Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. Het is de grootste zeilwedstrijd van Nederland en dit jaar staan 577 boten ingeschreven. Zeilen is bij de finish in Medemblik op het water om alle deelnemende boten te fotograferen. De foto’s zijn gratis digitaal te bestellen via www.zeilen.nl/24uurs

Op de cover

Zeilen is met watersportfotograaf Klaas Wiersma aanwezig bij de 24 Uurs Zeilrace. Klaas Wiersma fotografeert alle deelnemende boten bij de laatste boei voor de finish, boei WV19. Van de foto van uw boot maken wij voor u een 24 Uurs coverfoto, deze kunt u gratis downloaden op www.zeilen.nl/24uurs. De foto’s zijn gemakkelijk terug te vinden in kaders, gerangschikt op tijd van passeren van boei WV19. Bekijk uw coverfoto, download en/of deel het direct vanaf de fotopagina.

Delta Lloyd 24 Uurs 2015.

24 uur zeilen

De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 51ste keer de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen en gezelligheid maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ieder vastgesteld rak op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee mag slechts twee keer worden gevaren, correcte navigatie is dus essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat. Vorig jaar waren de condities erg wisselend gedurende de 24 uur wedstrijdzeilen.

Deelname aan de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace is mogelijk in de ORC Club, Ronde- en Platbodemjachten, VKSJ aangesloten (klassieke) jachten, PolyClassic aangesloten jachten, zeegaande multihulls alsmede in niet-gemeten kajuitzeiljachten. Het overgrote deel van de vloot doet mee aan de tocht. De rest verdeelt zich over de diverse wedstrijdklassen.

Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace 2015.

Live

Gedurende de 24 Uurs Zeilrace is de wedstrijd live te volgen via 24 Uurs Regatta Radio. De uitzending is vanaf vrijdagavond 28 augustus 18.00 uur tot zaterdagavond 20.00 uur. Vanaf zaterdag 12.00 uur zijn ook live beelden van de wedstrijd te zien op www.zeilen.nl/24uurs

 

 

 

 

Last modified: 31 augustus 2015
Sluiten