Actueel, Nieuws

Clubhuis voor IJburgse watersporters

22:23

Watersportvereniging IJburg heeft een nieuw onderkomen bij haar verenigingshaven op IJburg in Amsterdam. Na bijna twee jaar bouwen werd zaterdag het markante clubhuis onder grote belangstelling feestelijk geopend. Het gebouw biedt faciliteiten aan alle watersporters van IJburg en omgeving en voor passanten van de haven.

Totstandkoming

Een prachtig markant verenigingsgebouw op een ook door projectontwikkelaars gewilde plek is niet zomaar 1-2-3 gerealiseerd” vertelt voorzitter Jet Bastiani. “De totstandkoming van dit gebouw is een lang en ingewikkeld proces geweest. We hebben daarbij veel steun gekregen van de Gemeente Amsterdam, maar vooral ook van de IJburgers zelf. Veel mensen hebben zich belangeloos ingezet om dit gebouw te realiseren.”

Veel IJburgers hielpen mee bij de totstandkoming van het gebouw

Passanten

De faciliteiten van H2IJ, zoals het clubhuis officieel gedoopt is, zijn niet alleen bedoeld voor de leden van WV IJburg. Door de aantrekkelijke ligging van de haven ten opzichte van zowel Amsterdam als het IJmeer verwacht de vereniging ook meer passanten in de haven. Tot voor kort beschikte de haven niet over eigen sanitaire voorzieningen en konden passanten alleen in een naastgelegen cafe terecht. Dat is nu wel anders. Havenmeester Peter Corstiaans speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het gebouw en is blij met het nieuwe gebouw. “Het nieuwe clubgebouw, met al zijn voorzieningen maakt onze haven een stuk interessanter voor passanten.”

Meer informatie: www.wvijburg.nl

 

 

 

 

 

Last modified: 27 mei 2018
Sluiten