Actueel

Carlo Huisman blij in Team Brunel

13:51

Huisman bij Emirates Team New Zealand (c) Richard Hodder/ETNZ

Hij heeft net zijn handen om de America’s Cup geslagen en mag gelijk alweer uitkijken naar een nieuwe zeilcampagne. Carlo Huisman is een van de bemanningsleden van de tweede Nederlandse boot in de Volvo Ocean Race, Team Brunel. “Ik ben er super blij mee”, reageert de zeiler.

“Bouwe was in Bermuda tijdens de kwalificatierondes. Nadat wij hier Artemis hadden verslagen, zo’n drie weken geleden, kwam hij naar me toe. Of ik niet aan boord wilde stappen bij Team Brunel.” Huisman hoefde hier geen twee keer over na te denken. “Super blij, en ook mooi om naast een ervaren zeiler als Bouwe in zo’n campagne te stappen. Hij vroeg me toen wanneer ik kon beginnen. Ik wilde direct na mijn campagne met Emirates Team New Zealand wel starten. Gelukkig is Bouwe een ervaren zeiler en begrijpt hij goed dat ik ook moet rusten en het zeilen even op een lager pitje moet zetten voor ik aan een nieuwe campagne start. Als alle festiviteiten en formaliteiten rondom de America’s Cup zijn afgerond kom ik naar Nederland en neem nog wel even een weekje vakantie.”

Ik spring gewoon aan boord en laat me vooral dingen leren van de ervaren rotten

– Carlo Huisman

Carlo leert graag van oude rotten, zoals Bouwe Bekking

Veel leren als rookie

Wat de rol voor Huisman aan boord gaat zijn is nog niet bekend. “We hebben het er toen wel kort over gehad, maar welke positie ik ga innemen weten we nog niet. Natuurlijk ben ik een van de rookies en zal ik van alles wel een beetje moeten kunnen. Ik ga het allemaal zien, ik spring gewoon aan boord en laat me vooral dingen leren van de ervaren rotten. Ik leer snel en ben ook flexibel, op een gegeven moment zal je wel een meer vaste rol in het team krijgen.”

Team Brunel kondigde woensdag 28 juni aan dat zij opnieuw mee gaan doen aan de Volvo Ocean Race. Hiermee staat de teller op zeven boten, waarvan twee Nederlandse boten. De Volvo Ocean Race start op 22 oktober 2017 vanuit Alicante.

Carlo met de America’s Cup. (c) Sander van der Borch

Tags: , , , Last modified: 23 oktober 2017
Sluiten