Actueel

Boot Düsseldorf 2018: iedere schipper vindt wat hij zoekt

13:37

Over precies een maand gaat de grootste botenbeurs van Europa, Boot Düsseldorf 2018, van start. 18 themahallen, ruim 1800 exposanten en – verwacht – 250.000 bezoekers. De beurs die van 20 t/m 28 januari duurt is groter dan groots. Iedere schipper vindt hier wat hij zoekt. Zeilen maakt je een beetje wegwijs.

Sailing Centre

Meer dan 360 fabrikanten van zeilboten presenteren hun producten. Van zwaardboot tot multihull, welke lengte dan ook. Bovendien bieden De Zeilschool, Het Zeilcentrum en het Multihull-forum spannende interviews, deskundige tips van ervaren zeilers, geweldige zeilbestemmingen en veel meer informatie voor zeilers.

Nederlandse exposanten

Er zijn ruim 120 Nederlandse exposanten in Düsseldorf te vinden. Bij hen kun je alles vinden over onder andere ligplaatsen, boottoebehoren en charteren. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de stand van Waterland Monnickendam in hal 14. En loop ook even langs bij X-Yachts, halnummer 16.

Hier zijn ook de zonnecellen in verwerkt. (c) ILOOXS-SolbianISP.

Primeurs

Ook dit jaar worden er weer een aantal nieuwe boten voor het eerst tentoongesteld. Voorbeelden hiervan zijn de Contest 67CS, Dufour 63 Exclusive, Hallberg-Rassy 340, Nautor ClubSwan 50 en de Saffier SE 37 Lounge. Ook nieuwe producten als zonnecellen (SolbianFlex SXp-serie) zijn op de beurs voor de eerste keer te bewonderen. De cellen uit de ISP-serie lijken wat betreft uiterlijk op teakhout en dat maakt dat het paneel zo goed als onzichtbaar wordt op de plek waar het wordt geïnstalleerd.

Europees jacht van het jaar 2018

Er is één zin kenmerkend voor de eerste nacht van Boot Düsseldorf en deze zal in 2018 opnieuw hetzelfde zijn: “En de winnaar is …” En ook dit jaar zal het spannend zijn! Er worden prijzen uitgereikt in vijf verschillende categorieën waarbinnen drie boten zijn genomineerd. De verschillende klassen zijn: Family-Cruiser, Prestatie-Cruiser, Luxe-Cruiser, Multihulls en Speciaal Jacht. In de categorie Speciaal Jacht is onder andere de in Nederland gebouwde TF10 genomineerd (daarover lees je binnenkort meer in Zeilen 02/2018). Het mooie van de prijsuitreiking in Düsseldorf is dat je de genomineerde boten in detail kunt bekijken in de beurshallen.

Klik hier om alvast je beursbezoek voor te bereiden!

Wil je meer weten over welke hallen interessant zijn voor jou? Dat lees je in ons botenoverzicht in Zeilen 01/2018!

Bekijk de impressie van Boot Düsseldorf 2017

Tags: , Last modified: 20 december 2017
Sluiten