Boten

Speedlounger 8500: Eigenzinnige dagzeiler van Aluminium

17:08

Boot Düsseldorf wordt door veel werven gezien als hét moment bij uitstek om nieuwe boten aan het grote publiek te tonen. En dat geldt ook voor de nieuwe dagzeiler van het Nederlandse ‘Alufleet’, de Speedlounger 8500. Hij is volledig van aluminium gebouwd en is binnen voorzien van de nodige zaken om ook een weekend weg te kunnen.

Grote broer

Vorig jaar zeilden we al door Friesland met de Lelieclass 560, volgens Alufleet een leuke potentiële opvolger van de Lelievlet, de zeeverkennersboot. De Speedlounger 8500 lijkt op een grote broer van de LelieClass 560. Beide hebben een moderne rompvorm en zijn volledig van aluminium gebouwd. Al is de Speedlounger dus een flinke slag groter (de romp is 8.50 meter lang en over alles meet de boot 9.45 meter). Bovendien heeft de boot een chique ogend interieur met zelfs een Nespresso-apparaat. De banken buiten zijn gemaakt om na het zeilen in te ‘loungen’, ontspannen dus. Snelle dagzeilers met loungebanken, en een leuk interieur met koffiezetapparaat zagen we ook al bij Saffier, maar nog niet eerder in aluminium.

Bijzonderheden

Naast ontspannen op de loungebanken buiten, kun je binnen ook nog zitten, met twee personen slapen en zelfs een potje koken op de inductiekookplaat. Ook is er een klein spoelbakje en een toilet. De Speedlounger is voorzien van een enkel stuurwiel op een ‘zwenk-kolom’, zodat er ruimte overblijft in de kuip zonder dat je stuurpositie ongemakkelijk wordt. Ook heeft de boot een uitklapbare spiegel zodat je ook tijdens warmere dagen snel aan boord komt na een frisse duik.

Van dichtbij bekeken

Benieuwd hoe die kuip zit, hoe de boot is afgewerkt en wat de filosofie achter deze aluminium dagzeiler is? Net als de nieuwe Oceanis 30.1 en een hoop andere, nieuwe boten, zullen we op Boot Düsseldorf ook een kijkje nemen bij de Speedlounger 8500. Een prijs is ook nog niet bekend en we zullen Hou de website en Facebook daarvoor in de gaten!

Lees ook:

Tags: , Last modified: 16 maart 2021
Sluiten