Boten

Pointer 25 Zeilen Boot van het Jaar 2015

22:16

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Pointer 25 is donderdag 3 september op de Hiswa te water benoemd tot Zeilen Boot van het Jaar 2015. De Zeilen Boot van het Jaar wordt elk jaar gekozen uit de in het afgelopen seizoen geteste boten. Bij de verkiezing wegen originaliteit, innovatie in concept, ontwikkeling en realisatie sterk mee.

De oorkonde en bijbehorende vaan werden uitgereikt aan Geert Wijma van Jachtwerf Heeg, bedenker en bouwer van de Pointer 25. Wijma nam de oorkonde in ontvangst van redacteur Marinus van Sijdenborgh, verantwoordelijk voor de vaartesten in Zeilen.

Streven naar perfectie

Gedurende twee jaar werd het idee voor de Pointer ontwikkeld en uitgewerkt. Vrijwel alles in de boot was al digitaal van zijn plaats geweest en verschoven, nog voordat er ook maar één stukje polyester was geproduceerd. De door Van de Stadt Design ontworpen boot werd vervolgens in eigen huis geproduceerd en afgebouwd.

Het commentaar van de jury: “Het ontwikkelen van een kajuitzeiljacht zonder ervaring in het bouwen daarvan, het toepassen van een hoge standaard in constructie, het gebruik van onopvallend praktische oplossingen en het tot in perfectie uitvoeren van het eindproduct, verdient de titel Zeilen Boot van het Jaar 2015.”

Pointer 25

Jachtwerf Heeg is met name bekend bekend als bouwer van de Splash, de Randmeer en de G2. De Pointer 25 is het eerste kajuitjacht van hun hand. De boot is voorzien van een viertal slaapplaatsen, een tweepits kooktoestel, stromend water en een toilet. Daardoor is een verblijf van meerdere dagen aan boord goed mogelijk. De boot is uitgerust met een binnenboordmotor en er kan worden gekozen tussen 1,10 en 1,50 meter diepgang. Het tuig voorziet in een kleine vaste boegspriet en een krachtig zeilplan.

U leest meer over de Zeilen Boot van het Jaar 2015 in Zeilen 10/2015.

Last modified: 28 april 2021
Sluiten