The Ocean Race

Zevende Volvo Ocean Race boot is bekendgemaakt

10:01

Vandaag is bekendgemaakt dat het Deense bedrijf Vestas Wind Systems, ‘s werelds grootste producent van windturbines, de zevende boot naar de start van de Volvo Ocean Race 2014-15 brengt. Zesvoudig wereldkampioen Chris Nicholson (AUS) is de schipper en begint aan zijn vijfde editie van de Volvo Ocean Race. De voorbereiding voor de start in oktober is inmiddels in volle gang.

Een eer

Team Vestas Wind“Het is een eer om schipper te mogen zijn van Team Vestas Wind. Zij hebben een ongeëvenaarde expertise in het benutten van de windkracht. Samen kunnen we onze kennis gebruiken om deze uitdaging aan te gaan”, aldus Nicholson, die bij twee Olympische Spelen zijn moederland Australië vertegenwoordigde in de 49er-klasse. De twee Denen Nicolai Sehested en Peter Wibroe zijn reeds zeker van een plek in de bemanning.

Volgens Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad passen de race en de allereerste Deense boot perfect bij elkaar: “Vestas is een mondiaal bedrijf dat zich volledig richt op windenergie, zodat de wereld schoner wordt voor toekomstige generaties. In zijn totaliteit ben ik blij dat we zeven teams op de startlijn hebben, die allemaal met de gloednieuwe Volvo Ocean 65 One Design boten zullen racen. Dit concept werd pas twee jaar geleden geïntroduceerd.”

 

Team Vestas Wind, modelVestas Wind Systems

Vestas bouwde een krachtige reputatie op met zijn windtechnologieën, producten en diensten. Het Deense bedrijf begon in 1979 windturbines te produceren en groeide uit tot marktleider. “Wind is onze business en onze passie. De Volvo Ocean Race is voor ons het ideale platform om onze klanten erbij te betrekken, onze technologie te laten zien en om in sommigen belangrijke markten ons merk te versterken. Dit ondersteunt onze, nieuwe bedrijfsstrategie ‘winstgevende groei voor Vestas’”, zei Anders Runevad, Group President & CEO van Vestas Wind Systems.

Zeven teams

Team Vestas Wind voegt zich bij Team SCA, Abu Dhabi Ocean Racing, Dongfeng Race Team, Team Brunel, Team Alvimedica en het Spaanse team dat nog de hoofdsponsor moet aankondigen.

De Deense boot ondergaat half augustus de eerste test op het water. Dan staan de 2.000 kwalificatiemijlen op het programma, die als vereiste voor deelname aan de Volvo Ocean Race gelden.

 

Foto: Volvo Ocean Race

 

Last modified: 22 april 2021
Sluiten