The Ocean Race

Volvo Ocean Stopover brengt geld in het laatje

14:50

(c) Volvo Ocean Race

De start van de Volvo Ocean Race in Alicante heeft de lokale gemeenschap een economische boost van 66,3 miljoen euro gegeven. Spanje zelfs 89,3 miljoen euro. Dit blijkt uit onderzoek naar de economische impact dat werd verricht door PriceWaterhouseCoopers.

Stijging

Stopover Alicante 2014De uitkomsten van het onderzoek zijn door de regionale minister van de gemeenschap Valenciana, Juan Carlos Moragues, gepresenteerd op een persconferentie in het museum van de Volvo Ocean Race in Alicante. De studie toonde een financiële stijging van 7,1 procent voor de regio ten opzichte van de vorige editie in 2011-12. Een behoorlijke stijging, gezien het stopover evenement van de afgelopen editie ook nog eens 13 dagen korter duurde dan die van 2011.

Knut Frostad, CEO van de Volvo Ocean Race sinds 2008, meldde tijdens de persconferentie het volgende: “Dit is de beste start stopover die ik ooit heb gezien. Deze mening wordt ook gedeeld door de sponsors, teams en bezoekers. Ik denk dat we een goede samenwerking hebben gehad met de Gemeenschap van Valenciana.  Ik kijk ernaar uit om deze nauwe samenwerking voort te zetten in de richting van de Volvo Ocean Race in 2017-18.”

 

Last modified: 5 mei 2021
Sluiten