The Ocean Race

Volvo Ocean 70 SFS in brand gevlogen

10:46

De Volvo Ocean 70 SFS is afgelopen weekend in de Monaco Marine in brand gevlogen. De boot die vroeger van Abu Dhabi Ocean Racing was en ook wel bekend als de Azzam 1, lag in Monaco voor een kleine refit. Bij het ongeluk raakte niemand gewond, ook had de brandweer het vuur snel geblust zodat er geen andere boten in gevaar kwamen.

SFS afgebrand In een interview op ActuNautique.com zegt Schipper Lionel Péan het volgende: “Ik ben erg verdrietig, ik ben er kapot van. VOR SFS was een prachtige machine van Bruce Farr. Een boot, het icoon van de Volvo Ocean Race 2012 en waarvan er nu slechts 4 exemplaren in de wereld overgebleven zijn. De boot werd geverfd. Hij was totaal leeggehaald, de motor of andere onderdelen kunnen dus niet de brand hebben ontstoken.” De Brigade de Grimaud zoekt samen met de Brigade de Recherche de Saint Tropez nog uit of de brand is aangestoken.

Het team laat het er niet bij zitten en wil alsnog deelnemen aan de 900 mijl van Saint Tropez. SFS Securities & Financial Solutions bevestigd hun volledige steun, omdat het niet in de cultuur van het bedrijf zit om op te geven bij de eerste klap. “We zijn geraakt, maar zeker niet gezonken,” zegt Péan.

 

SFS afgebrand

Foto: DR voor ActuNautique

Last modified: 5 mei 2021
Sluiten