The Ocean Race

Teams Volvo Ocean Race steeds completer

07:30

Team Alvimedica heeft zeven van haar bemanningsleden en Onboard Reporter bekendgemaakt. Ook het Spaanse team Campos heeft drie nieuwe bemanningsleden aan boord. Team Brunel heeft oude bekende Laurent Pagès aan het team toegevoegd. De Fransman zeilde samen met Bouwe Bekking op de Telefonica Blue in de Volvo Ocean Race 2008-09. In de afgelopen Ocean Race was Pagès onder meer tacticus op de winnende boot Groupama.

Team Alvimedica

Het team vertrekt komende woensdag met haar aangestelde acht bemanningsleden van Newport, Amerika naar Engeland. Samen met Abu Dhabi Ocean Racing starten zij vanaf Narragansett Bay, ter promotie van de race rond de wereld. Na de start gaat het puur om de training van de individuele teams.

Bemanning  Team Alvimedica:

Team AlvimedicaCharlie Enright, 29, USA (Schipper)

Mark Towill, 25, USA

Alberto Bolzan, 32, ITA

Nick Dana, 28, USA

Ryan Houston, 31, NZL

Will Oxley, 49, AUS

Dave Swete, 30, NZL

Amory Ross, 30, USA (Onboard Reporter)

 

Team Campos

Team Campos

Teamleiders Iker Martínez en XabiFernández stelde maandag hun eerste drie bemanningsleden aan. De Spanjaarden Rafa Trujillo (38) en Antonio Cuervas-Mons (32) gaan samen met de Franse zeiler Nicolas Lunven (31) het team verterken.

Voor Antonio Cuervas-Mons is het de derde deelname aan de Volvo Ocean Race. Als veteraan is het zijn taak om zijn ervaring met het team te delen en hen klaar te stomen voor de race. Trujillo en Lunven maken hun debuut in de race. Trujiilo is aangesteld als trimmer en stuurman, de Franse Lunven stort zich vooral op de tactiek als navigator. 

Last modified: 5 mei 2021
Sluiten