The Ocean Race

Teamrace Knockout tijdens Volvo Ocean Festival

10:39

Tijdens de Pitstop van de Volvo Ocean Race vindt wedstrijd plaats in de Olympische Nacra 17 Klasse. Vrijdag 19 juni strijden zeilers van wereldklasse tegen elkaar tijdens de Teamrace Knockout 2015. Zij doen dit in enkele korte, intensieve races, startend met een ‘Le Mans start’ door de branding bij het Scheveningse strand. Niet alleen voor de zeilers is het een waar schaakspel, ook voor de toeschouwers is het een zeer spectaculair evenement. De catamarans racen vlak langs het publiek bij de start en finish.

Topzeilers

Catamarans scheren langs publiek tijdens Bolster Teamrace KnockoutDe deelnemende internationale teams zijn op dit moment actief in de campagne voor de komende Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016. Speciaal daarom wordt in deze 5e editie van deze teamrace gevaren met de Olympische Nacra 17.

De teams op de boten zijn gemixed. Onder de 8 topzeilers bevinden zich onder meer Darren Bundock (tweevoudig Olympisch medaille winnaar en winnaar America’s Cup 2013), Nina Curtis (Australië, Olympische spelen 2012), Jeroen van Leeuwen (tweevoudig wereldkampioen), Mandy Mulder (Olympisch kampioen, 2008) en Coen de Koning (Wereldkampioen F-18, Europees kampioen Nacra17).

Maximale publiekservaring

De wedstrijd is een race waar 2 teams tegen elkaar varen. Elk team bestaat dus uit 2 catamarans. Het team dat als eerste met 2 boten over de finish lijn vaart, heeft de race gewonnen. Het andere team is dan knocked out. Hierdoor ontstaat een strategisch zeilspel, waarbij lef, focus en teamwork centraal staan. Na twee rondes met een ‘best of three’ plaatsen de zeilers zich voor de finale. Officiële matchrace umpires van DMTRA waarborgen dat alles volgens de regels zal verlopen.

De teamrace knockout is gericht op publiekservaring. Geen races ver op zee, maar een kort parcours van 7 tot 8 minuten, recht voor de tribunes. Er is live commentaar door Olympisch winnaar Marcelien de Koning en presentator Eric Bouwman.

Volvo Ocean Race Pitstop

De Teamrace Knockout is een officieel onderdeel van het Volvo Ocean Race Pitstop Programma. Het evenement vindt plaats op vrijdag 19 juni a.s. op het Volvo Ocean Race Festival terrein in Scheveningen. Voor publiek is het evenement vrij toegankelijk.

Vanaf 09:00 uur – Volvo Ocean Race terrein open voor publiek

15:30 – 16:00 uur – Warming up / rigging up

16:00 – 17:50 uur – Teamrace Knockout 2015

17:50 – 18:00 uur – Podium voor Winning team

 

Tags: Last modified: 20 mei 2021
Sluiten