The Ocean Race

Team Vestas Wind in veiligheid

09:48

Het Deense Team Vestas dat gisteren aan de grond liep is in veiligheid gebracht. De bemanning heeft vannacht het schip verlaten en heeft twee reddingvlotten verankerd aan het rif. Team Alvimedica was in de buurt om Team Vestas te assisteren en aan boord te nemen, maar dit bleek uiteindelijk niet nodig. De bemanning is reeds veilig aan land.

Team Vestas Wind op rifVeilig aan land

Om 01.45 uur Nederlandse tijd rapporteerde Team Vestas Wind, met de Nederlandse navigator Wouter Verbraak aan boord, aan het race management dat alle negen bemanningsleden de boot veilig hadden verlaten. De twee reddingsvlotten waren geankerd aan een droog gedeelte van het rif, waar de bemanning op daglicht wachtte om aan boord te kunnen gaan van de rib van de lokale kustwacht.

Om 04.00 uur Nederlandse tijd bevestigde Race Control dat de bemanning van Team Vestas Wind was gered en naar Ile du Sud was gebracht. Daar zijn een huis en enkele faciliteiten. Alle negen bemanningsleden zijn veilig en niemand raakte gewond.

Team Vestas Wind trok zich reeds terug uit de tweede etappe. Het team werkt momenteel samen met de Volvo Ocean Race aan de repatriëring van de bemanning en het bergen van de boot. Team Alvimedica hoeft niet langer stand-by te liggen en zal de race naar Abu Dhabi hervatten.

Knut Frostad, CEO van de Volvo Ocean Race, reageerde: “Ik ben enorm opgelucht dat alle negen bemanningsleden nu ongeschonden in veiligheid zijn. Dat is altijd onze voornaamste prioriteit geweest vanaf het moment dat we hoorden over het aan de grond lopen van Team Vestas Wind. Tegelijkertijd ben ik bedroefd dat dit schipper Chris Nicholson en zijn team is overkomen. Het is catastrofaal voor hen, de race en alle betrokkenen. We blijven Chris en zijn team steunen met wat komen gaat.”

 

Team Alvimedica standing by

Foto en video: Team Alvimedica 

Tags: , Last modified: 5 mei 2021
Sluiten