The Ocean Race

Team Alvimedica krijgt punten voor verloren tijd

11:06

Team Alvimedica krijgt punten toegekend voor het assisteren van het aan de grond gelopen Team Vestas Wind. Team Alvimedica moest haar koers verleggen en bleef in de buurt van Team Vestas totdat de bemanning in veiligheid was, de verloren tijd is door de jury gecompenseerd.

Onboard Team Alvimedica. Dag 10, leg 2. Navigator Will Oxley communiceert met Team Vestas Wind via de VHF Team Alvimedica eindigde op de vijfde plaats van de zes gefinishte boten in de race van Kaapstad naar Abu Dhabi. Op dinsdag 30 december oordeelde een onafhankelijke jury van de internationale zeilfederatie ISAF dat de verloren tijd Team Alvimedica een plaats kostte. Als gevolg daarvan kreeg het Turks/Amerikaanse team een nieuwe positie voor de tweede etappe, de gedeelde vierde plek met MAPFRE van schipper Iker Martínez/ESP.

“We hebben besloten om jullie redress toe te kennen door een punt voor de vierde plek te geven, zonder de finishposities van de andere boten aan te tasten”, vertelde de juryvoorzitter Bernard Bonneau tegen de getuigen van Team Alvimedica: schipper Charlie Enright en navigator Will Oxley (AUS).

Een lange weg te gaan

“We zijn uiteraard erg blij met deze uitspraak”, reageerde Enright naderhand. “Maar we hebben slechts 20 procent van deze race volbracht en we hebben nog een lange race te gaan. Het is fijn om dat punt te krijgen, maar het is een kleine stap in deze lange reis. Het verandert niets aan het huidige overall klassement, het heeft geen effect op de klassering van de andere boten in de afgelopen etappe, maar in een later stadium kan een punt veel waard zijn.”

 

 

 

Last modified: 5 mei 2021
Sluiten