The Ocean Race

Interview Simeon Tienpont over VOR deelname (audio)

11:11

https://www.youtube.com/watch?v=bGrOuj68a4o

De Nederlandse profzeiler Simeon Tienpont zal Team Vestas Wind in de laatste 2 etappes van de Volvo Ocean Race 2014-15 versterken. De Australiër Tom Addis (45) neemt plaats aan de navigatietafel. Daarmee is de bemanning weer compleet voor de verwachte terugkeer in deze race. Als alles volgens planning blijft verlopen, voegt Team Vestas Wind zich begin juni in Lissabon weer bij de vloot voor de start van de achtste etappe.

Simeon Tienpont (33) won met Oracle Team USA tweemaal de America’s Cup en in 2006 volbracht hij als ‘onder de 30 jaar zeiler’ met Team ABN AMRO Two de Volvo Ocean Race. Negen jaar na zijn debuut in de Volvo Ocean Race maakt hij dus over een maand zijn rentree.

Tom Addis is een tweevoudig Volvo Ocean Race-veteraan. Hij nam met PUMA en Telefonica Blue (geschipperd door Bouwe Bekking) aan eerdere edities deel. Daarnaast heeft hij meerdere trans-Atlantische oversteken en Sydney Hobart Races op zijn naam staan. Zijn technische en wiskundige achtergrond is een welkome aanvulling voor Team Vestas Wind, aangezien de 2 slotetappes relatief kort en technisch zijn.

“Ik ben ontzettend blij met de samenstelling van het team. Onze profielen passen bij elkaar en het moraal is hoog”, aldus schipper Chris Nicholson. “Ik ken Tom en Simeon beiden goed. Ik ben ervan overtuigd dat ze naadloos in de groep passen en positief zullen bijdragen aan de dynamiek en prestatie van het team. Als complete bemanning focussen we ons nu volledig op de terugkeer in de race in Lissabon. We gaan ons uiterste best doen om in de resterende etappes de best mogelijke resultaten neer te zetten”, verzekerde Nicholson.

Vestas Chief Marketing Officer en CEO van Team Vestas Wind, Morten Albæk, zegt: “Ik ben verheugd dat Chris erin is geslaagd om zulke sterke zeilers met een prima combinatie van ervaring en motivatie te contracteren. Tevens ben ik enorm trots op al het werk dat is verricht om de boot te herbouwen. Ik wil in het bijzonder Persico Marine bedanken voor de buitengewone job. Ik kan niet wachten om de bemanning en de boot in Lissabon te zien.”

Team Vestas Wind verwacht geen verdere bemanningswissels voor de start van de achtste etappe.

Zeilen redacteur Eric van Staten sprak telefonisch Simeon over zijn deelname aan de Volvo Ocean Race.

Tags: Last modified: 20 mei 2021
Sluiten