The Ocean Race

Refit Volvo Ocean raceboten is begonnen

14:55

De Volvo Ocean 65’s van de afgelopen editie van de Volvo Ocean Race krijgen een refit, zodat zij klaar zijn voor de editie van 2017-2018. Iedere drie weken komt een van de zeven boten naar de werf in Lissabon, Portugal voor een totale refit.

Refit Volvo Ocean

vor_150413_asanchez_7446-editDe eerste boot, waar Dongfeng Racing Team mee voer, is al uit het water. “We hebben zeven boten om te upgraden vanaf nu tot aan de zomer. Iedere drie weken komt er een  boot, vanaf januari 2017 duwen we de boten de loods uit om ze te overhandigen aan de teams. Er is geen moment te verliezen,” aldus Sam Bourne, Head of Boatyard’s Deck Gear Division. Elke refit duurt naar schatting zo’n 15 weken.

Het is de eerste keer dat de Volvo Ocean raceboten worden hergebruikt, het team heeft er alle vertrouwen in dat de boten weer als nieuw het water in gaan. “De boten zijn na afgelopen race nog in goede conditie,” legt Nick Bice uit, directeur van boot en onderhoud. “Als de boot terugkomt van de refit is ze weer als nieuw, ook met een nieuwe verfbeurt.” De refit is een besparing op de kosten van de aanschaf van een nieuwe boot. Volgens berekeningen van Volvo Ocean Race kunnen de boten makkelijk nog 45.000 mijl racen onder zware oceaancondities.

Uit de vorige editie heeft de organisatie veel kennis vergaard, aan de hand van de ervaringen worden een aantal onderdelen aangepast. Een nieuwe zeilinventaris, maar er is ook meer aandacht voor veiligheid, betrouwbaarheid en technologische vooruitgang.

Foto’s: Volvo Ocean Race

Tags: Last modified: 20 mei 2021
Sluiten