The Ocean Race

Leiderschap Volvo Ocean Race in handen Zweeds duo

16:43

Volvo
Richard Brisius and Johan Salén appointed as President and co-President of the Volvo Ocean Race. Photo by Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race. 14 November, 2017.

De Volvo Ocean Race benoemt Richard Brisius en Johan Salén tot respectievelijk president en co-president. Het Zweedse duo neemt daarmee de taken over van de vertrekkend CEO Mark Turner.

Grote betrokkenheid

volvo

Richard Brisius. (c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Brisius en Salén zetten samen Atlant Ocean Racing op en waren de afgelopen 28 jaar bij zeven Volvo Ocean Race-campagnes betrokken. De twee begonnen als zeilers in de 1989-90 race en zetten hun carrière succesvol voort in teammanagement. Tot hun palmares behoren de winnende campagnes van EF Language (1997-98) en Ericsson 4 (2008-09). Met Assa Abloy (2001-02) en Intrum Justitia (1993-94) sleepten ze de tweede plek binnen. In de laatste editie managede het duo Team SCA, dat geheel uit vrouwen bestond.

“Het is een eer om opnieuw met mijn vrienden van de Volvo Ocean Race te kunnen werken. Deze race behoort tot het hart van de zeilsport en vormt de rode draad door een groot deel van mijn leven

– Richard Brisius

Samenwerking

volvo

Johan Salén. (c) Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Op dit moment is Brisius de Chief Executive Operations (CEO) van het bedrijf dat eigendom is van het Nationale Olympische Comité en het Zweedse bid voor de Olympische en Paralympische Winterspelen van 2026 uitbrengt. Hij behoudt die rol. Johan Salén werkte samen met Brisius aan al hun voorgaande Volvo Ocean Race-projecten. Hij neemt nu de leidende rol op zich in zowel operationele zaken als in het uitdenken van de strategie voor de toekomst van het evenement. Dat zal hij samen met het huidige leiderschapsteam doen.

Mark Turner neemt afscheid

Mark Turner gaf zijn afscheidsspeech vanmiddag tijdens de Volvo Ocean Race-livestream op Facebook. Bekijk hier wat hij had te zeggen:

Omslagfoto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Last modified: 20 mei 2021
Sluiten