The Ocean Race

Abu Dhabi wint strijd tussen Volvo Ocean boten

09:15

Team Abu Dhabi Ocean Racing wint de onderlinge strijd tussen de vijf Volvo Ocean 65’s in de Sevenstar Round Britain and Ireland. Het team met boot Azzam breekt meteen het record voor monohulls in de race rond Brittannië en Ierland. Het Spaanse Team Campos eindigt met niet veel achterstand als tweede. De andere boten moeten eerst nog een groot gat dichten voordat zij over de finishlijn varen.

Abu Dhabi in Sevenstar Round Britain and Ireland

Favoriet

De vijf Volvo Ocean Race boten gaan de eerste dag redelijk gelijk op. Al snel blijkt dat Abu Dhabi en Team Campos de meeste kwaliteiten aan boord hebben, wanneer zij steeds verder uitlopen op de vloot. Team Abu Dhabi met schipper Ian Walker loopt zo ver uit dat zij bijna acht uur eerder finishen dan het laatste team. Ian Walker maakt zich met het resultaat meteen favoriet voor de Volvo Ocean Race, die in oktober van start gaat.

Team SCA

De vrouwenboot met de Nederlandse Carolijn Brouwer weet na een goede start de aansluiting niet te behouden. Een verkeerde tactische keuze zorgt voor een flinke achterstand, Team SCA weet de afstand tot de volgende boot niet meer in te halen en eindigt achteraan.

Team Brunel

Schipper Bouwe Bekking en zijn bemanning kozen ervoor om alleen te trainen en niet deel te nemen aan de Sevenstar Round Britain and Ireland. Het team heeft begin van het jaar de keuze gemaakt om in voorbereiding op de Volvo Ocean Race enkel de North Sea Race, de Sjaelland Rundt en de Marina Rubicon Round Canary Islands Race te varen. De Nederlandse boot van Team Brunel bleef afgelopen week dus op hun thuisbasis op Lanzarote.

 

Foto: Ian Roman/Abu Dhabi Ocean Racing

Last modified: 22 april 2021
Sluiten