Wedstrijden

RORC Transatlantic Race: Fotogenieke oversteek over de Atlantische Oceaan

Van Lanzarote naar Grenada

12:29

De RORC Transatlantic Race is gezeild en de winnaars uit de verschillende klassen zijn bekend. Op 8 januari gingen de trossen los op Lanzarote en 3000 mijl verder, aan de overkant van de Atlantische Oceaan in Grenada, gingen de lijnen weer vast. Vijf overwinningen voor één crew, een Nederlandse boot, prachtige foto’s en mooie resultaten horen allemaal bij de achtste editie van de race.

‘High Five’ voor Comanche

De bemanning van Comanche tikte niet één, twee, drie of vier overwinningen af, maar zelfs vijf! Ze hebben de Overall-winst, het racerecord, de IMA Trophy voor Monohull Line Honours, de overwinning in hun klasse en de Yacht Club de France Trophy bemachtigd. Wat een prestatie… Bekijk hieronder een video van het team in actie.

Nederlandse boot

Sou’wester 52 Diana was de Nederlandse boot die deelnam aan de RORC Transatlantic Race. Op 27 januari finishten schipper Carlo Vroon en zijn bemanningsleden in Grenada. Met de gecorrigeerde tijd eindigt de crew als zeventiende in het IRC Overall-klassement.

 Schipper Gerwin Jansen en navigator Jolbert van Dijk voeren mee op de Oostenrijkse VO65, Austrian Ocean Race Project.  Zij eindigden als vierde boot in de Monohull Line Honours.

 

 

Prachtige foto’s

Tijdens de race worden de mooiste shots gemaakt. Hieronder vind je een aantal van die platen die Royal Ocean Racing Club (RORC) op Facebook heeft gedeeld. Op hun Facebookpagina vind je nog veel meer prachtige galerijen.

Mooie resultaten

Er zeilden vijf verschillende klassen mee. IRC Superzero, IRC Zero, IRC One, IRC Two-Handed en MOCRA Multihull. Hieronder hebben we de top 3 per klasse, als die er is, voor je op een rijtje gezet. En ook een verwijzing naar de volledige lijsten met de uitslagen.

IRC Superzero

1. Comanche 
2. L4 Trifork
3. I Love Poland

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst

IRC Zero
1. Tala
2. Caro
3. Tonnerre De Glen

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst

IRC One
1. Scarlet Oyster
2. L’Ange De Milon
3. Jangada

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst

IRC Two-Handed
1. Jangada
2. Faïaoahé

MOCRA Multihull
1. Maserati
2. Powerplay
3. Argo

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst

En zie hier het IRC overall-klassement

 

En kijk hieronder nog eens de start terug

 

Omslagfoto: © RORC / Arthur Daniel / James Mitchell / Shannon Falcone

Tags: Last modified: 28 januari 2022
Sluiten