Nederlandse wedstrijden

Voorpret: vijf evenementen voor dit voorjaar

Van toertocht tot zeilmarathon

08:35

De winter is nog lang niet ten einde, maar de inschrijvingen voor verschillende voorjaarsevenementen openen alweer. Wil je je zeilplannen en -voornemens van 2024 meteen vastleggen? Schrijf je dan vast in voor een leuk zeilevenement voor dit voorjaar. Hieronder vind je vijf zeilwedstrijden en -tochten vanaf april, voor zowel fanatieke wedstrijdzeilers als toerzeilers.

50 Mijl Doublehanded

20 april

Op 20 april vindt de 50 Mijl Doublehanded weer plaats op het Markermeer, vanuit jachthaven Lelystad-Haven. Deze uitdagende wedstrijd staat open voor mono- en multihulls vanaf 20 voet. Het inschrijfgeld bedraagt € 80,00, dat inclusief twee overnachtingen in de haven. Meer informatie vind je via deze link.

zeilwedstrijden voorjaar

Retourtje Ramsgate

9 – 12 mei

De Toerzeilers gaan dit jaar met Hemelvaart voor een retourtochtje naar Ramsgate in plaats van traditiegetrouw naar Ipswich. De gezellige tocht vertrekt op donderdag 9 mei vanuit IJmuiden en Stellendam. Vanuit IJmuiden is de oversteek ongeveer 140 mijl, vanuit Stellendam 110. Vrijdag kom je met de hele groep aan in Ramsgate en zaterdagochtend zeil je weer terug naar Nederland. Meer informatie over de tocht en hoe je je kunt aanmelden vind je hier.

Ronde Texel met de Kustzeilers

19 mei

Op zondag 19 mei varen de Kustzeilers een rondje om Texel vanuit Makkum. Doel van de tocht is vooral het (aan andere zeilers) beter leren navigeren op het Wad. Zo moedigt de organisatie onder andere ervaren schippers aan hun kennis te delen door minder ervaren opstappers mee te nemen, of juist zelf op een ander schip op te stappen. Inschrijven voor de sportieve dagtocht is al mogelijk via deze link.

zeilwedstrijden voorjaar

Brio Zeilmarathon

25 mei

Eind mei kun je in open boten een ‘marathon’ van maar liefst 60 kilometer zeilen vanuit Terherne. De route voert over de prachtige Friese Meren en finisht na een lange dag zeilen weer in Terherne. Meedoen kan in ieder type open zeilboot, met maximaal vier personen per boot. De zestig kilometer moet onder zeil of met behulp van jagen, bomen of peddelen afgelegd worden en de route bevat ‘beweegbare en niet-beweegbare bruggen als hindernis’, aldus de wedstrijdleiding. Op 10 februari openen de inschrijvingen voor deze bijzondere wedstrijd via deze link.

Flevoland Regatta

8 en 9 juni

Op 8 en 9 juni zal de Flevoland Regatta weer plaatsvinden vanuit de Houtribhaven te Lelystad. Vorig jaar kon je voor het eerst meevaren in de familie-cruiserklasse, die speciaal voor beginnende wedstrijdzeilers in het leven geroepen is. Maar ook SW- en ORC- zeilers kunnen hun hart ophalen bij deze wedstrijd met veel competitieve klassen. En kun je alleen op de zaterdag? Dan kun je dit jaar meedoen aan de speciale 30 mijls-wedstrijd op 9 juni en zo toch nog mijlen maken. Het walprogramma is al even uitgebreid als het wedstrijdprogramma, met onder andere een barbecue en live muziek. Aanmelden kan nu via de website.

Meer evenementen vind je in onze Evenementenkalender 2024.

Afbeeldingen: (c) Klaas Wiersma

Last modified: 15 januari 2024
Sluiten