Video

Video Ocean Globe Race: rond Kaap Hoorn met golven van tien meter

Hoe stuur je dan een schip?

12:48

Afgelopen week rondden de eerste teams van de Ocean Globe Race Kaap Hoorn. Dat leverde spectaculaire beelden op aan boord van Pen Duick VI, waar de roergangers uit alle macht proberen de metershoge deining de baas te blijven. “Het sturen was een hele uitdaging; degenen die het koud hadden warmden als ze eenmaal aan het roer stonden meestal binnen een paar seconden op,” aldus schipper Marie Tabarly.

Kaap Hoorn

Vorige maand vertrok de vloot uit Auckland aan de derde etappe van de Ocean Globe Race. In de ‘retro race’ zeilen hetzelfde type jachten als tijdens de eerste edities van de Whitbread Round the World Race in vier etappes rond de wereld. Pen Duick VI, een 73 voet lange kits gebouwd voor Éric Tabarly’s Whitbread Round the World Race in 1973-74, rondde vorige week als eerste Kaap Hoorn. Érics dochter, Marie Tabarly, is de schipper aan boord en vertelt in het Frans over een van de meest uitdagende stukken zee ter wereld.

Vertaling video

Ze legt uit hoe je een schip stuurt in golven tot tien meter en dat de ronding van de Kaap niet de grootste uitdaging is. Je ziet de zeilers achter het roer uit alle macht ingespannen sturen om de boot onder controle te houden. De Nederlandse vertaling van de voice-over van de indrukwekkende beelden lees je hieronder:

“Passage Guardi is dus bijna onze enige bron van weerupdates. Het wordt gedaan door amateurradio-operators die vrijwillig weerupdates verstrekken aan degenen die de Stille Oceaan oversteken. Het komt zo uit dat we vandaag een serieuze weerswaarschuwing hebben voor de doortocht, met windsnelheden tussen de 40 en 60 knopen. Potentieel tien meter hoge golven zijn aangekondigd.

Ocean Globe Race Kaap Hoorn
Credit: Pen Duick VI / OGR 2023

Het weer verslechtert, maar we ontvangen ook weerupdates via kaarten. We proberen de kaarten te bemachtigen, maar die zijn nogal rudimentair. De zee begint ruw te worden en de deining diept uit. Op een gegeven moment stabiliseerde de wind zich tussen 40 knopen, 45 knopen en 50 knopen, en vervolgens van 50 naar 60 knopen voordat hij weer zakte naar 50 knopen. Hij bleef stijgen en dalen, en de golven, nou ja, er waren golven en deining, een aantal brekende golven en de boot begon te surfen.

We haalden gemiddeld ongeveer 12 knopen in dit lagedrukgebied, wat neerkomt op ongeveer 270 zeemijl per dag. We hadden prachtige dagen met consistent surfen tussen de 20 en 23 knopen. Er was zelfs een branding met een snelheid van 28,3 knopen, wat ons denk ik allemaal angst aanjoeg. [lacht] We waren allemaal erg bang, maar de boot was on fire.

De zee was inderdaad erg ruw, dus de uitdaging was om de boot goed in lijn te houden en de golven te beheersen die van bakboord of stuurboord kwamen, die gemakkelijk de achtersteven van de boot zouden kunnen raken en ons in een broach konden duwen. In dergelijke omstandigheden is het van cruciaal belang om zeil te hebben staan; snelheid is veiligheid, dus je moet het zeil omhoog houden en de boot zo snel mogelijk bewegen om controle te houden en niet overweldigd te worden door de deining. Weet in plaats waar je je positioneren, behoud de snelheid in het dal van een golf en wees klaar om de volgende golf met goede snelheid te tackelen.

Ocean Globe Race Kaap Hoorn
Credit: Pen Duick VI / OGR 2023

Het sturen was een hele uitdaging; degenen die het koud hadden warmden als ze eenmaal aan het roer stonden hierdoor meestal binnen een paar seconden op, plus de stress die gepaard gaat met het staan aan het roer. En ja, er zijn momenten waarop je je best klein voelt, vooral als je op de top van een golf zit, 7 tot 10 meter hoog, kijkend naar de uitgestrekte oceaan. Pas als je op de top van de golf staat, besef je pas echt de onmetelijkheid van de zee.

En dan zijn we bij de Hoorn, niet zomaar ergens op de wereld. We weten dat we Kaap Hoorn naderen, en zodra we op 6 februari om 06.00 uur dit lagedrukgebied verlaten, passeren we Kaap Hoorn. De bemanning [Muziek] [Applaus] die Kaap Hoorn passeert is niet zo moeilijk, want als je aankomt, is de zee kalm en is er geen wind. De uitdaging ligt vóór het bereiken van Kaap Hoorn; het passeren is de beloning. We passeerden Kaap Hoorn onder uitstekende omstandigheden met een ongelooflijke zonsopgang. Het was de eerste zonsopgang in Patagonië, gewoonweg subliem. En ja, het Transled-team was er nog steeds en passeerde Kaap Hoorn een paar uur na ons. “

Omslagfoto: still uit de video van de Ocean Globe Race

Tags: Last modified: 14 februari 2024
Sluiten